Rusia a condamnat un cuplu la ani grei de închisoare pentru spionaj în favoarea Letoniei

Un cuplu căsătorit din Rusia a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru spionaj în favoarea Letoniei.

Un cuplu căsătorit din regiunea rusă Kaliningrad a fost condamnat joi de un tribunal la ani grei de închisoare pentru spionaj în favoarea Letoniei, transmite Agerpres. Potrivit Serviciului Federal de Securitate (FSB), cei doi se fac vinovaţi de trădare de stat, informează Reuters.

Soţia, Antonina Zimina, care a primit 13 ani de închisoare, a fost recrutată de serviciile de informaţii letone în 2012 când a călătorit în străinătate, precizează FSB într-un comunicat. Apoi, ea a început să adune informaţii clasificate şi să le transmită Letoniei, adaugă comunicatul. Soţul ei, Konstantin Antoneţ, a primit 12,5 ani de închisoare. Potrivit FSB, Anoneţ a fost recrutat pentru activităţi de spionaj de soţia sa în 2015 şi a sustras informaţii de la angajatorul său - Ministerul Economiei al regiunii Kaliningrad -, informaţii pe care le-a transmis Letoniei.

Se declară nevinovați



Cuplul a negat orice acţiune ilegală şi a înaintat apel la verdict, a anunţat avocatul lor Mihail Baev pentru site-ul de ştiri MBKH. Procesul lor, care s-a desfăşurat în spatele uşilor închise, a ţinut primele pagini ale ziarelor din Rusia, cu informaţii conform cărora ei au transmis Letoniei o fotografie cu un ofiţer FSB ce a venit la nunta lor. Comunicatul de joi al FSB nu face nicio referire la acest incident.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel