Rusia, propunere pentru SUA

Rusia a interceptat în Crimeea un avion american fără pilot
Rusia a interceptat în Crimeea un avion american fără pilot

Rusia le-a propus Statelor Unite şi coaliţiei internaţionale conduse de acestea să efectueze, începând cu data de 25 mai, lovituri aeriene comune în Siria împotriva Frontului Al-Nusra şi altor grupări de rebeli care nu respectă încetarea focului, a anunţat vineri ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, transmite Agerpres.

Propunerea Moscovei prevede atacarea convoaielor cu arme, inclusiv a celor care ajung în Siria din Turcia. Oficialul rus a afirmat că propunerea a fost făcută după consultări cu guvernul sirian şi cu experţi militari americani la Amman, capitala Iordaniei.

Coaliţia internaţională condusă de SUA desfăşoară, de la sfârşitul verii lui 2014, lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste Stat Islamic. Rusia efectuează de asemenea lovituri aeriene din 30 septembrie în Siria, în sprijinul regimului condus de Bashar al-Assad.

SUA au refuzat constant să se participe la orice operaţiune care ar fi efectuată în coordonare cu guvernul sirian, aşa cum a fost cazul campaniei de lovituri aeriene începute de Rusia în septembrie anul trecut.

[citeste si]

În timp ce Rusia susţine regimul de la Damasc condus de Bashar al-Assad, Statele Unite - alături de aliaţii săi occidentali şi de cei arabi din regiunea Golfului Persic - sprijină opoziţia siriană. Totuşi, atât Moscova, cât şi Washingtonul se opun Frontului Al-Nusra, care nu a fost inclus în acordul de încetare a focului ce nu a reuşit să prevină extinderea violenţelor din Siria.

Serghei Şoigu a adăugat că loviturile aeriene comune ar ajuta la deblocarea procesului de pace. Credem că adoptarea acestor măsuri va face ca tranziţia către un proces de pace să fie realizată pe întregul teritoriu al Siriei. Desigur, aceste măsuri au fost coordonate cu conducerea Republicii Arabe Siriene, a mai spus ministrul apărării rus.

Ne rezervăm dreptul de a începe pe 25 mai lovituri unilaterale asupra unităţilor grupărilor teroriste internaţionale şi a grupurilor înarmate ilegale care nu au aderat la acordul de încetare a focului, a subliniat Şoigu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel