Rusia, avertizare către Turcia

După incidentul de duminică din Marea Egee când echipajul de pe un distrugător rus a tras focuri de armă pentru a avertiza un vapor turc cu care era aproape să intre în coliziune, Rusia l-a avertizat pe atașatul militar turc la Moscova că "actele iraționale" ale Turciei pot avea consecințe nefaste, scrie Agerpres.

Anatoli Antonov, vice-ministrul rus al apărării, l-a convocat pe atașatul militar turc Ahmet Hakam Gunes în urma acestui incident "i s-a pus în vedere foarte serios pot exista consecințe nefaste ale actelor iraționale ale autorităților de la Ankara față de contingentul militar rus" din Siria care efectuează raiduri aeriene împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Cu această ocazie, Rusia s-a arătat preocupată de acțiunile provocatoare ale părții turce în privința distrugătorului rusesc Smetlivy.

Pentru a evitia coliziunea cu un vapor turc în Marea Egee, echipajul de pe distrugătorul rus a recurs la focuri de armă. Nava Smetlivy se afla la 22 de kilometri de insula greceasă Lemnos când pescadorul turc s-a apropiat la o distanță de circa 600 de metri.

După ce rușii au tras focurile de armă, vaporul turc și-a schimbat imediat triectoria și a depășit nava rusească la o distanță de circa 540 de metri, fără a avea niciun contact cu echipajul rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel