Fisuri în legătura Turcia - SUA. Erdogan: Nu vorbesc cu Obama

Din cauza abordărilor divergente cu privire la criza din Gaza și războiul civil din Siria, premierul turc Recep Tayyip Erdogan mărturisește că nu mai comunică direct cu președintele american Barack Obama.

"În trecut, îl sunam direct (pe Obama). Dar pentru că nu primesc rezultatele așteptate cu privire la Siria, miniștrii noștri de Externe vorbesc acum între ei. Și am vorbit cu (vicepreședintele Joe) Biden. El mă sună pe mine, eu îl sun pe el. Aștept justiție în acest proces. Nu mă aștept la așa ceva din partea celor care nu fac eforturi pentru Justiție", a spus Erdogan, potrivit presei turce.

Obama și Erdogan obișnuiau să vorbească des la telefon pe probleme de politică externă, în special în timpul Primăverii Arabe. Ultima lor conversație datează din 20 februarie, când Casa Albă a respins traducerea pe care Erdogan a dat-o unei discuții cu liderul SUA.

Turcia și SUA nu pot ajunge la un numitor comun în probleme precum războiul din Siria, conflictul Israel - Fâșia Gaza sau deportarea din Statele Unite a liderului religios turc Fethullah Gulen.

Turcia: Israel știe cel mai bine să ucidă copii. SUA, critici dure

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel