Rulota din Piața Victoriei, ridicată. ”Au mers până la capăt”- Video

Protestatarul Cristian Dide scrie că-n Piața Victoriei au venit ”huliganii” și sâmbătă seară, în contextul în care povestește cum a fost ridicată rulota. 

”Azi noapte, la ora 3:30, puterea, prin brațele ei de forță, Jandarmeria și Poliția Locală, a dat brutal semnalul de închidere al protestelor care durează de mai bine de 550 de zile: au ridicat fără avertisment, folosind forța brută și o mașină a RATB, rulota și platforma care au funcționat uneori ca miez al protestului, unde se servea ceai cald iarna sau de pe care au vorbit Ana Blandiana sau Mihai Șora. La momentul ridicării, în rulotă se afla un om, care a fost târât așa kilometri întregi. Protestatarii pașnici ridicați cu brutalitate din piață au primit amenzi care se ridică la minim 9 000 RON din cate știm noi. Acțiunea a fost la episodul doi, pentru că în noaptea de 10 August, cea a marilor violențe, finalul acțiunii a fost, cam pe la aceeași oră, în aceeași maniera, confiscarea goarnelor de sunet - dar atunci nu au mers până la capăt. Totul a început mult mai devreme. De pe la 7:30 apar încet-încet prin Piață așa zișii huligani, infiltrați sau baieți de la galerie, așa cum li se spune în lipsa unei terminologii clare. Mulți s-au așezat de jur împrejurul platformei din Piața Victoriei, sau măcar i-au dat un ocol înainte să plece prin alte locuri. I-am recunoscut pe unii dintre cei pe care i-am filmat la 1 Februarie 2017” scrie Cristian Dide. 

Huliganii, și sâmbătă seară în piață

Protestatarul mai notează: ”Pe lângă noi, mai multă lume a început să filmeze dinamica din jurul rulotei. A fost niște spectacol de stadion în Piață, de pe la 23:00 la 24:00, dar semnalul de luptă nu a mai venit, și ambele tabere au dat call off cam în același timp - jandarmii de la forțele speciale au ieșit din dispozitivele lor iar baieții cu fețele acoperite au dispărut din piață așa cum veniseră. Au mai trecut 3 ore pană când, sfidând din nou lege, democrație și bun simț, ordinul să fie dus la capăt, într-o altă formă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel