Rudy Rosenfeld, înmormântare la Cimitirul Sefard

Rudi Rosenfeld alaturi de Maia Morgenstern
Rudi Rosenfeld alaturi de Maia Morgenstern

Actorul Rudy Rosenfeld va fi înmormântat duminică, la ora 13,00, la Cimitirul Sefard din Capitală (str. Giurgiului, nr. 2, vizavi de Cimitirul Bellu Ortodox), precizează Teatrul Evreiesc de Stat.

Actorul a murit vineri, la vârsta de 77 de ani. Rudy Rosenfeld s-a născut la Cernăuţi, pe 5 august 1941. S-a dedicat deopotrivă teatrului şi filmului, performând în numeroase spectacole şi producţii cinematografice de renume, însă inima sa a rămas întotdeauna la TES, unde a debutat la vârsta de 18 ani, cu rolul 'Efimcic', din spectacolul 'Tinereţea părinţilor', de Boris Gorbatov, în regia lui David Esrig.

Actor, decorat de președinte

Printre rolurile importante realizate de Rudy Rosenfeld la TES se numără Allen în 'Cum se cuceresc femeile', de Woody Allen, regia Adrian Lupu (1985), Michael Sand în 'Castelana', de Lea Goldberg, regia Ludmila Szekely Anton (1990), Şimale în 'Lozul cel mare', de Şalom Alehem, regia Harry Eliad (1993), Reb Azriel în 'Dibuk', de S. Anski, regia Cătălina Buzoianu (1994), Rabbi Low în 'Golem', de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu (1997), Frank al V-lea în 'Frank al V-lea sau povestea unei bănci particulare', de Friedrich Durrenmatt, regia Kincses Elemer (2002). Ultimul spectacol pe scena TES a fost 'Dumnezeul răzbunării', de Shalom Ash, în regia lui Alexander Hausvater. Rudy Rosenfeld a interpretat şi numeroase 'partituri cinematografice', în filme precum 'Actorul şi sălbaticii' (1975), 'Bătălia din umbră' (1988), 'Marea sfidare' (1990), 'Golem' (2001) sau 'Nuntă mută' (2008).

'Distins cu Ordinul Naţional 'Pentru merit' în grad de ofiţer de către preşedintele României, Rudy Rosenfeld a fost una dintre marile personalităţi ale teatrului nostru, dedicată trup şi suflet acestei instituţii şi fenomenului teatral de limbă idiş', precizează reprezentanţii teatrului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel