Rudele pasagerilor unui avion dispărut nu renunță la căutări nici după trei ani

Avionul malaezian MH370 a dispărut cu trei ani în urmă, lăsând sute de rude ale pasagerilor îndurerate. Acestea și-au anunțat sâmbătă intenția de a crea un fond privat pentru a finanța continuarea căutărilor. 

Familiile pasagerilor avionului MH370 dispărut în urmă cu trei ani au anunțat sâmbătă, cu prilejul unei ceremonii în memoria celor dispăruți, că vor crea un fond privat pentru finanțarea căutărilor viitoare. Ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, a salutat inițiativa acestui fond privat, potrivit Agerpres. 

La 8 martie se vor împlini trei ani de când un avion Boeing 777 a dispărut de pe radare în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing, cu 239 de persoane la bord. 

Operațiunile de căutare a avionului dispărut au fost oficial suspendate anul acesta, în luna ianuarie. Soția unui membru al personalului de bord a declarat că s-a simțit „exasperată” după această decizie, în timp ce un avocat a cărui mamă se afla de asemenea în avionul dispărut spune că nu înțelege de ce operațiunile de căutare au fost oprite. 

[citeste si]

Șeful departamentului australian care a condus până acum aceste operațiuni a declarat că epava avionului MH370 s-ar afla cel mai probabil la nord de zona oficială de căutare, din Oceanul Indian, dând astfel speranțe că resturile aeronavei ar mai putea fi găsite. 

În urma operațiunilor de căutare desfășurate până acum au fost găsite circa 27 de fragmente care se presupune că ar face parte din epava avionului MH370.

Pentru demararea unor noi operațiuni de căutare se estimează că ar fi nevoie de circa 15 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel