"Rușine Vodafone!". Manevră a firmelor de telefonie: românii plătesc mai mult pentru un fapt banal

Un cunoscut jurnalist atrage atenția asupra unei situații în care se poate afla orice român. 

"Rușine Vodafone! Am fost luna trecută la Giurgiu, pe malul românesc, și observ pe factură că s-a activat roamingul de Bulgaria. ANPC să-i amendeze în leva!", a scris jurnalistul Val Vîlcu pe Facebook. 

Ce a urmat l-a luat prin surprindere. Foarte mulți români au trecut prin aceeași experiență în diferite zone din țară, aflate la apropierea granițelor. Unii au găsit și soluții. Alții avertizează cu privire la alte situații în care poți să te trezești că plătești sume nepotrivite pentru zonele în care ești. 

Iată o parte din comentarii: 

"Exact la fel am pățit eu ieri la Ostrov"

"Se intimpla peste tot in apropierea granitelor". 

"Mi s-a întâmplat și mie la fel. Am sunat la companie, am explicat situația, au înțeles și mi-au scăzut suma facturată în roaming din valoarea facturii. Îți sugerez să le dai un telefon și să explici eroarea. Oamenii sunt înțelegători. Și oricum nu e vina lor". 

"Autoritățile statului de drept le permit... Ei mituiesc și profită. Și la granița cu Serbia lucrurile stau la fel!"

"Asa am pățit si eu in delta mi s-a activat romingul de ucraina, cine răspunde?"

"Păi, aşa-i la Giurgiu! Pe unde umblu eu, plătesc doar în forinţi şi dinari..."

"Având în vedere că undele astea trec Dunărea ne-ntrebate , cred că trebuie umblat la setări. Altă soluţie practică nu văd"

"Si eu am patit asa ceva acum 2 saptamani, la Orsova, unde mi s-a inregistrat un cost sulimentar de 2,7 euro. Am mers ulterior la un Orange shop, am facut sesizare si am insistat sa rezolve situatia, intricat stiam ca in liimita a maxim 5-6 euro ei pot opera anularea tarifelor in roaming inregistrate in astfel de circumstante. A doua zi m-a contactat telefonic un operator care m-a anuntat ca a anulat costul suplimentar inregistrat in Orsova si m-a sfatuit ca, in cazul calatoriilor aproape de granita sa inchid efectiv acest serviciu, pentru a nu mai avea neplaceri."

"Eu stau in zona de frontiera si trebuie sa fiu atent . De multe ori , cand trec granita , la sarbi , imi ramane semnal de Romania (fara roaming) , dar mi se-ntampla si invers , sa revin in tara si sa raman cu semnal de Serbia. Atentie la setari!"

"Giurgiu, pământ bulgaresc! De jivee Connex!"

"la toate ”casele” e așa ,...zona de frontiera e problemă,dar cu bulgarii si ungurii nu e grav ca sint pe tarife de UE,..dar cu Serbia si Ucraina ,..dacă te-au prins ai pus-o,..tarife de citeva ori mai mari"

"Eu am incercat sa sesizez o problema similara si mi-a raspuns cineva care mi-a zis: Buna, sunt Andreea. Am intrebat-o Andreea si mai cum va numiti. Si de ce nu-mi vorbiti cu Dvs. cum fac toti ceilalti operatori Vodafone. Iar ea mi-a inchis telefonul."

"Și la Orange la fel"

"Valabil si la Portile de Fier, Mangalia, si la alte companii."

"Asta se intampla in orice regiune de frontiera, indiferent de tara. Si intre SUA si Canada e la fel."

"Atenție când iei un vapor în Mediterana. Deși vezi țărmul (eg. Franta, Italia) și crezi ca suni în rețeaua normala GSM, ești rutat, de fapt, de o antena de la bordul navei - către comunicații maritime. Pe telefon primești informația în ce rețea ești.. dar, dacă nu ești atent ... vei fi facturat cu vreo 6€/minut.". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel