Rușii au lovit de peste 1000 de ori în Siria

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat vineri că aviația rusă a efectuat în ultima săptămână peste 1.000 de lovituri în Siria, multe vizând "instalații petroliere ale teroriștilor' și 'un bastion important" al acestora.

Din 26 noiembrie și până la 4 decembrie, forțele aeriene ruse au lovit 1.458 de 'ținte teroriste' în timpul a 431 de raiduri ce au avut loc în provinciile Idleb, Alep și Latakia, din nord-vestul țării, în Homs (centru) și Raqa și Deir Ezzor, din estul Siriei, precizează ministerul rus într-un comunicat citat de Agerpres.

Bombardierele ruse au efectuat aceste operațiuni 'sub protecția unor avioane de luptă SU-30', a precizat purtătorul de cuvânt al instituției de apărare a Rusiei, Igor Konașenkov.

AFP amintește în context că un bombardier rus a fost doborât la 24 noiembrie de aviația turcă la frontiera cu Siria, Ankara susținând că avionul rus a încălcat spațiul său aerian, în timp ce Moscova insistă că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanță de granița turcă.

După acest incident, ce a provocat grave tensiuni în relațiile dintre cele două țări, Ministerul rus al Apărării a anunțat că toate bombardierele care participă la campania aeriană din Siria vor ieși în misiuni doar însoțite de avioane de luptă care le vor asigura securitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel