RTR, post controlat de Rusia, în România. Decizia CNA

CNA l-a scos în afara sălii de ședințe pe Sergheef Evghenii, reprezentantul Rossiya 1 în Republica Moldova, în cursul discuțiilor pentru intrarea pe piața media din România a canalului RTR. 

RTR Moldova transmite programele televiziunii de stat rusești Rossiya 1. CNA a amânat însă luarea unei decizii privind intrarea pe piața din România a televiziunii RTR, relatează Forbes România.

„Știrile vor fi filmate în România, editate și fac referință la subiectele din România. Vom pune accentul pe autoritățile din România”, a afirmat Luminița Popa, producătoarea emisiunii matinale la RTR Moldova, prezentată ca producător general la RTR Iași.

După ce Monica Gubernat, membru CNA, a spus că în România sunt multe licențe care au ca țintă publicul feminin și alți membrii CNA au insistat cu privire la filmele ce vor fi difuzate, Luminița Popa a spus că vor fi filme realizate de producători ucraineni și ruși. Cu subtitrarea asigurată din Republica Moldova.

„Intenționăm să fim un post apolitic. Punem accent pe divertisment. Vom prezenta subiecte românești, despre diaspora moldovenească din România. Televiziunea va fi adresată publicului din România, cu emisiuni variante, rusești și românești”, au spus, printre altele, reprezentanții RTR.

Dacă licența va fi acordată, în România ar putea intra în premieră un post tv controlat de Kremlin. 

Amânarea votului a fost cerută de Răsvan Popescu și a trecut cu șapte voturi "pentru". Gabriel Tufeanu a votat "împotrivă".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel