Rromii ies în stradă. Pichet joi

rromi Slobozia
rromi Slobozia

Agenția Națională pentru Rromi va fi pichetată joi de peste 150 de rromi.

Alianța pentru Unitatea Rromilor (A.U.Rr), alături de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale ale romilor, va organiza joi, 23 martie, orele 12.00, la sediul instituției, din strada Splaiul Independenței, nr.202 A, Sector 6, București, un manifest de susținere a actualei conduceri a Agenției Naționale pentru Romi.

Agenția Națională pentru Rromi este o instituție din cadrul Guvernului României, responsabilă cu  elaborarea, implementarea, coordonarea şi evaluarea Strategiei Guvernului României în domeniul protecţiei drepturilor minorităţii rrome.

[citeste si]

Managementul acestei instituţii s-a axat pe implementarea proiectelor cu finanţare Europeană şi acordarea anuală a  finanţărilor de la bugetul de stat. Rezultatele acestor proiecte şi programe nu au condus la accelerarea implementării Strategiei Guvernului României, ci dimpotrivă, au cauzat prejudicii de milioane de euro, susține AURr într-un comunicat de presă remis redacției DC News.

„Până în luna ianuarie 2017, nu am avut cunoştinte despre rezultatele dezastruoase avute de către Agenţia Naţională pentru Rromi în procesul de implementare a Strategiei Guvernului României pentru incluziunea socială a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rrome. Prin acest manifest ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la demersurile netransparente de schimbare a conducerii Agenţiei Naţionale pentru Rromi. Credem şi vrem să fim reprezentaţi în Guvernul României de oameni oneşti, cu bun simţ şi cu o bună educaţie, doar aşa vom putea fi parteneri egali de dialog cu instituţiile statului. Considerăm că este de datoria noastră să urmărim îndeaproape evoluţia acestei instituţii şi să primim răspunsuri concrete la întrebarea: DE CE?”, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel