Roxana Wring, sesizare la Curtea de Conturi şi Consiliul Concurenţei

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a anunţat miercuri că a sesizat Curtea de Conturi şi Consiliul Concurenţei, solicitându-le să verifice modul în care au fost alocate peste jumătate de miliard de euro din bugetul local către companiile municipale.

'Şedinţa de azi ne confirmă ceea ce am spus deja din 2016: companiile municipale înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti sunt o imensă cheltuire, risipire a banului public. Pe 28 septembrie este scadenţa împrumuturilor pe care Primăria le-a acordat acestor companii. Vedem că în mai bine de un an de zile au fost cheltuiţi peste jumătate de miliard de euro din bugetul local, aşa că am considerat că este cazul ca două instituţii, care se ocupă de cheltuirea transparentă a banului public şi care se asigură că România rămâne o piaţă funcţională, să fie sesizate, aşa că azi dimineaţă am sesizat Curtea de Conturi şi Consiliul Concurenţei, cerându-le să verifice modul în care banii din bugetul local au mers către aceste companii prin împrumuturi şi măriri de capital social şi modul în care aceste cheltuieli au fost făcute', a declarat Wring, înaintea şedinţei Consiliului General al Capitalei.

Servicii de proastă calitate, bani cheltuiți

Roxana Wring a susţinut că, în urma acestor cheltuieli, serviciile pentru bucureşteni nu s-au îmbunătăţit, dimpotrivă, Capitala 'se afundă pe zi ce trece într-o lipsă de civilizaţie şi o degringoladă edilitară greu de imaginat acum zece ani'. Ea a precizat că în urma sesizării Curţii de Conturi ar urma să fie verificat dacă s-a respectat legislaţia şi dacă banii au fost cheltuiţi corect. 'În cazul Consiliului Concurenţei, eu cred că e o problemă gravă, pentru că avem companii care au un regim privilegiat, dar care funcţionează într-o piaţă liberă. Mă refer la companii cum e cea de parking sau de afişaj, care ar trebui să funcţioneze într-o piaţă concurenţială şi care în acest moment au devenit un monopol al Municipiului Bucureşti', a spus consilierul municipal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel