Rowan Atkinson îi ia apărarea lui Boris Johnson, în scandalul burqa: Glumă reuşită

Mihai Ciobanu / 10 aug 2018 / 16:06 Salveaza PDF Comentarii

Actorul şi comicul britanic Rowan Atkinson, cunoscut în lumea întreagă pentru personajul Mr. Bean, i-a luat apărarea fostului ministru de externe britanic Boris Johnson în controversa stârnită de afirmaţiile acestuia despre burqa, informează DPA. 

''Din perspectiva cuiva care a beneficiat toată viaţa de libertatea de a face glume despre religie, cred că gluma lui Boris Johnson despre purtătoarele de burqa, care seamănă cu nişte cutii poştale, este una destul de reuşită'', a scris Atkinson într-o scrisoare adresată publicaţiei The Times şi publicată vineri. 

Johnson a comparat femeile care poartă vălul musulman integral, care lasă la vedere doar porţiunea din jurul ochilor, cu nişte ''spărgătoare de bănci'' sau ''cutii poştale'' într-un articol apărut în The Telegraph la începutul acestei săptămâni. În urma reclamaţiilor şi a refuzului său de a-şi cere iertare, politicianul urmează să fie investigat pentru o eventuala încălcare a codului de conduită al Partidului Conservator din care face parte. 

"Nu este nevoie de scuze"

''O comparaţie vizuală aproape perfectă şi o glumă care, indiferent dacă domnul Johnson îşi cere sau nu iertare pentru ea, va rămâne în conştiinţa publicului pentru ceva timp'', a scris Atkinson. ''Toate glumele despre religie ofensează, aşa că nu are sens să-ţi ceri scuze pentru ele. Ar trebui să-ţi ceri scuze doar când faci o glumă proastă. Pe acest principiu, nu este nevoie de scuze'', a adăugat actorul. 

Critici din interiorul şi din afara Partidului Conservator, printre care şi premierul Theresa May, i-au cerut lui lui Johnson să-şi ceară scuze. Mulţi dintre cei care l-au criticat au spus că afirmaţiile sale tind către extrema dreaptă şi instigă la islamofobie. Dacă se va considera că s-a abătut de la codul de conduită al partidului, politicianul ar putea fi exclus din partid. Boris Johnson a demisionat din guvern în luna iulie, nemulţumit de abordarea premierului Theresa May privind Brexitul.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23