Ungaria trimite un robot pe Lună. Compania din Budapesta, sprijinită de NASA

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ungaria a dezvoltat un rover în miniatură pentru a se alătura căutării de apă de pe Lună.

Dispozitivul cântăreşte mai puţin decât o pungă de zahăr şi este denumit Puli, scrie Gadgets 360. Numit după o rasă de câini maghiară, rover-ul Puli este o platformă low-cost, concepută pentru a transporta diverse lucruri și concepută să ajute la identificarea hidrogenului pe suprafața Lunii. Cu o greutate mai mică de 400 de grame, scopul său este de a testa gheața prin identificarea și cartografierea conținutului de hidrogen subteran al solului lunar.

„Este capabil să compare diferite niveluri de radiație, pentru a găsi apă.”, a spus Matyas Hazadi, şeful departamentului de inginerie al Puli Space Technologies, compania care a produs rover-ul şi care are sediul la Budapesta.

NASA a confirmat anul trecut existenţa apei pe Lună, care, prin urmare, poate fi o potenţială sursă de combustibil pentru rachete, rehidratare şi oxigen. Compania din Budapesta a fost sprijinită financiar de NASA pentru dezvoltarea rover-ului Puli. Dispozitivul a fost testat în Maroc şi Hawaii, pe suprafeţe similare cu cea de pe Lună și ar putea ajunge în spațiu anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel