Rovana Plumb: România a câștigat zeci de hectare de plaje

Crişan Andreescu / 01 Martie 2019 / 17:38 Salveaza PDF Comentarii

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că în urma derulării unui proiect drag domniei sale, cel referitor la combaterea eroziunii  costiere, România a câștigat zeci de hectare de plaje noi.

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a declarat vineri în cadrul   Sesiunii de cunoaștere și informare  cu mass media, având ca temă Promovarea politicii de coeziune în România, întrunire care a avut loc, vineri,  la baza Stejarii din Capitală, că unul dintre proiectele vizat de ministerul pe care în conduce a fost cel referitor la reducerea eroziunii costiere,  un proiect de circa 800 de milioane de euro, care a mărit suprafaţa plajelori cu 60 hectare  până în  prezent.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene a mai declarat că acest proiect va continua, fapt ce suprafața plajelor se va mări cu încă 226 de hectare.

Cea de-a doua etapă, care va aduce cele 226 de hectare de plaje noi are o valoare de 709 milioane de euro, vizate find  plajele din Costinești, Olimp, Jupiter, Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn, dar și consolifdarea falezei de la 2 Mai.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28