Rovana Plumb, măsuri pentru accelerarea absorbției de fonduri europene cu CDR

Crişan Andreescu / 19 iun 2018 / 15:03 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit cu  reprezentanții Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), printre temele de discuție aflându-se simplificarea procedurilor pentru accelerarea absorbției fondurilor europene.

Printre temele de discuție s-au numărat transparența instituțională și mai buna comunicare cu beneficiarii de fonduri europene, reanalizarea alocărilor existente ținând cont de complementaritatea și suprapunerea unor programe, amânarea unor apeluri în urma semnalelor primite din piață dar și necesitatea unei metodologii clare referitoare la amânarea apelurilor în special în cazul POC și POCU.

A fost adusă în discuție, de asemenea, situația mai multor apeluri de proiecte din cadrul POCU. Reprezentanții CDR au solicitat, în context, un timp mai îndelungat între aprobarea ghidului și lansarea apelului în sistemul informatic MySMIS, pentru ca marile companii care vor să aplice pentru scheme de ajutor de stat să poată pregăti proiectele.

Propunerea a fost agreată de conducerea MFE, ministrul Plumb încurajând, în același timp, potențialii beneficiari să depună cât mai multe proiecte.

Ministrul Fondurilor Europene  a subliniat importanța dialogului cu reprezentanții CDR, arătând deschidere permanentă pentru propuneri constructive, care să conducă la mai buna gestionare de către România a fondurilor europene.

A arătat că pașii parcurși în acest sens au vizat simplificarea procedurilor pentru accelerarea absorbției, proces în continuă desfășurare, comunicarea cu beneficiarii dar și cu publicul larg, prin pregătirea unor proiecte punctuale și lansarea unui nou site instituțional, mai prietenos cu utilizatorii, capabil să răspundă la obiect nevoii de cunoaștere a măsurilor de finanțare și să conțină datele relevante din domeniu, actualizate permanent.

Vezi si: Rovana Plumb, absorbția fondurilor europene. Situația la zi


Te-ar putea interesa

Concurs Referendum


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24