Rovana Plumb critică intenţia Guvernului de a înjumătăţi perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului

Preşedintele organizaţiei de femei a PSD, europarlamentarul Rovana Plumb, a criticat, sâmbătă, intenţia Executivului de a înjumătăţi perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, susţinând că planurile în acest sens dovedesc faptul că Guvernul doreşte "înjumătăţirea viitorului ţării".

În opinia europarlamentarului PSD, "sunt cel puţin două mari probleme: în primul rând, se periclitează viitorul României, înjumătăţirea perioadei de acordare oferind un stimulent negativ, de a nu mai face copii, iar în al doilea rând, pentru tinerii români care vor mai încerca totuşi să aibă copii, Guvernul nu a pus la punct un sistem viabil de îngrijire a copiilor de până în 3 ani, care să suplinească absenţa mamei, pentru că ea va fi obligată să muncească mai mult, ca să compenseze lipsa indemnizaţiei", transmite Agerpres.

"Cele 40 de creşe existente în prezent nu corespund obiectivelor de la Barcelona în materie de îngrijire a copiilor, pe care şi România şi le-a asumat", a avertizat Rovana Plumb.

Ministerul Muncii propune ca în Codul Social să fie prevăzută o indemnizaţie de 400 de lei pe lună, până la împlinirea perioadei legale de concediu de maternitate, pentru mamele care se întorc mai devreme la serviciu, a afirmat, vineri, la o întâlnire cu presa, ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Până în prezent, mamele care se întorceau mai devreme la serviciu primeau o indemnizaţie de 100 de lei lunar. Propunerea prevede ca această indemnizaţie de 100 de lei să se acorde în cazul revenirii la serviciu cu şase luni mai devreme şi, dacă această perioadă depăşeşte şase luni, pentru lunile suplimentare se vor acorda 400 de lei.

Botiş a precizat că se are în vedere reducerea perioadei de acordare "a indemnizaţiei pentru mame de la doi ani chiar până la un an".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel