EXCLUSIV  Rotativa se joacă! Ministerul de care fuge PSD: Dacă ni-l asumăm, pierdem o pătură importantă din votanții noștri

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Rotativa e subiect deschis pe masa coaliției, în ciuda unui acord deja încheiat. 

Deputatul PSD Radu Popa a afirmat, în interviul acordat DCNews, că ”nu știu dacă va trece Ministerul Energiei la PSD, dar cred că dacă ne asumăm tema asta, avem mari șanse să pierdem o pătură importantă din votanții noștri, pentru că o temă extraordinar de sensibilă și de complexă și, ca să-i găsesc o oarecare scuză lui Virgil Popescu (ministrul Energiei în funcție n.r.) - deși, după părerea mea, nu are nicio scuză - la subiectul crizei energetice, ar fi trebuit să avem o comisie prezidențială care să asume tema și să încerce să o rezolve pe mai multe planuri, e o problemă foarte grea, nu o poate rezolva doar un ministru, cel puțin așa o văd eu”. 

Social-democratul a mai spus că au mai fost unii politicieni pe la Senat ”care credeau că știu că rezolve problema și... ne-am spart capul”. De asemenea, el mai spune că ”dintre oamenii pe care-i știu astăzi că sunt preocupați, niciunul dintre ei nu poate rezolva singur problema”. 

În luna mai urmează să se facă rotativa guvernamentală, care-l va pune pe Marcel Ciolacu premier, conform acordului. Deși au existat multe discuții în spațiul public despre această rotativă, chiar premierul în funcție Nicolae Ciucă a anunțat, recent, că urmează rândul lui Marcel Ciolacu pe scaunul de prim-ministru. Dar, momentan, nu este clar ce ministere vor avea noi miniștri, precum nici ziua schimbării. Știm doar că nu va avea loc în 25 mai, zi sfântă, după cum a anunțat Nicolae Ciucă. De asemenea, la unele ministere, cei aflați astăzi în funcție sunt apreciați de coaliție și, chiar dacă erau în planul rotativei, lucrurile ar putea fi renegociate în acest sens. Pe de altă parte, nu mai este sigur că rotativa va avea loc în luna mai, fiind înaintate mai multe variante precum iunie sau septembrie, zvonuri asupra cărora nu s-au aplecat liderii Puterii. Acum, din câte vedem din declarația lui Radu Popa, mai sunt și ministere care ar reprezenta un risc electoral prea mare, în an preelectoral. Așadar, se joacă! 

Rotativa guvernamentală. Ciucă: ”Decizia în partid este să continuăm coaliţia şi cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier”. De ce ziua schimbării nu va fi 25 mai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel