Romprest, primul mesaj după acuzațiile DIICOT. "Prejudiciu de imagine"

DIICOT
DIICOT

Procurorii DIICOT au făcut percheziții, miercuri, la 37 de adrese. Acuzațiile sunt de spălare de bani și evaziune fiscală. 

Prejudiciul în dosar este de 18 milioane de euro. Vizat de percheziții a fost și Florian Walter, patronul companiei de salubrizare Romprest. Percheziții s-au făcut atât la domiciliul omului de afaceri, cât și la sediul companiei. Florian Walter s-ar sustrage urmăririi penale și a fost dat consemn la frontier pentru a nu părăsi țara. 

În urma informațiilor apărute în presă și a celor furnizate de procurorul-șef interimar al DIICOT, Romprest precizează că este o "societate lider la nivel național în domeniul salubrizării localităților, dovedind seriozitate constantă în raporturile fiscale şi comerciale pe care le-a avut cu terţi şi cu statul român". Compania a plătit la bugetul de stat sume care depășesc 100 de milioane de euro și asigură 6.500 de locuri de muncă, neutilizând munca la negru, potrivit comunicatului de presă al companiei.  

Litigiu civil între Romprest și ANAF

Romprest mai precizează: "Între Compania Romprest Service S.A., A.N.A.F. - Antifraudă Fiscală şi A.N.A.F. - D.G.A.M.C. există un litigiu civil, înregistrat sub nr. 66438/299/2014, obiectul acestui litigiu reprezentându-l contestaţia pe care subscrisa a formulat-o împotriva Deciziei emise de către A.N.A.F. - Antifraudă Fiscală, prin care s-au instituit măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile. Buna credinţă a societăţii, în litigiul mai sus menţionat este dovedită pe deplin, deoarece, deşi am contestat argumentat decizia de instituire a măsurilor asiguratorii, conducerea societăţii a luat anul trecut hotărârea de a pune la dispoziţia ANAF, cu titlu de garanţie suma ce face obiectul deciziei de instituire a măsurilor asiguratorii". 

"Prejudiciu de imagine"

Romprest susține că au fost prezentate "date şi informaţii care distorsionează realitatea şi exced celor aduse la cunoştinţa subscrisei de către organele în drept. Procedându-se astfel, considerăm că societăţii Compania Romprest Service S.A. i se creează un grav prejudiciu de imagine cu consecinţe deosebite pentru activitatea şi credibilitatea în faţa opiniei publice, a salariaţilor şi a partenerilor contractuali. Asigurăm atât opinia publică, cât şi pe toţi colaboratorii noştri, că nici un reprezentant al societăţii nu a fost implicat în constituirea unui grup infracţional, care să urmărească sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale, urmând să dovedim acest aspect instituţiilor abilitate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel