ROMPREST, acțiune de deszăpezire în forță în sectoarele 1 și 5- VIDEO

DCNews Team / 11 ian 2017 / 20:03 Salveaza PDF Comentarii

În sectoarele 1 și 5 din București, pe arterele principale, se circulă în condiții normale, de iarnă. Cele 110 utilaje Romprest au deszăpezit până la carosabil. Pe străzile secundare, acțiunea de deszăpezire continuă. 

Aproximativ 300 de muncitori acționează 24 de ore din 24 pentru a îndepărta manual zăpada de pe trecerile de pietoni, din stațiile RATB sau căile de acces către instituții publice, potrivit cancan.ro. În funcție de evoluția condițiilor meteo, numărul lor ar putea fi suplimentat. În plus, compania intervine cu 110 utilaje, abrollkippere, auto-cisterne, unimog-uri echipate cu tot ce este necesar pentru o deszăpezire promptă şi eficientă a domeniului public. Utilajele sunt dotate cu GPS. Astfel, la nivel central poate fi observat, în timp real, stadiul acțiunii de deszăpezire. 

În ultimele 24 de ore, Romprest a împrăștiat trei mii de tone de sare și 1.300 de tone de clorură de calciu. Acțiunea de deszăpezire a Romprest continuă pe parcursul nopții. Echipele de deszăpezire vor acționa atât pe marile bulevarde, cât și pe străzile secundare. Tot în această noapte vor fi împrăștiate materiale antiderapante în sectorul 1, pe 1164 de străzi și tronsoane, și sectorul 5, pe 874 de străzi și tronsoane. 

În sectorul 1 sunt 21 de puncte fixe. Aici sunt poziționate utilajele să intervină. Vorbim despre: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda),Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureştii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV). În sectorul 5, punctele fixe sunt în: Piaţa Constituţiei, Academia Militară, Ferentari & Pieptănari, Alexandria & Bucuresşti – Măgurele, Sebastian & 13 Septembrie, Antiaeriană & Petre Ispirescu, Peleaga, Sabinelor.

Deszăpezire după grade de urgență

Romprest acționează după grade de urgență. Urgența 1 vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maximum 4 ore de la încetarea lor.

De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maximum 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.

Urgenţa 2 vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgenţa 1, în maximum 8 ore de la încetarea intemperiilor. În cazul ninsorilor abundente, sau cu o durată mai mare de 12 ore, se va interveni cu utilaje de deszăpezire pentru degajarea străzilor pe care circulă transportul în comun şi a străzilor pe care se află instituţiile publice: şcoli, spitale, pieţe agroalimentare, staţii de salvare, unităţi de pompieri etc.

Pentru combaterea poleiului sunt aplicate tratamente preventive, în maximum 2 ore de la avertizarea meteorologică, începând cu rampele, podurile şi pasajele rutiere, urmate de celelalte artere cu trafic auto.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25