Romprest a notificat Primăria Sectorului 1 că nu va deszăpezi străzile în această iarnă

Romprest a notificat Primăria Sectorului 1 că nu va deszăpezi străzile în această iarnă / Foto: Pixabay
Romprest a notificat Primăria Sectorului 1 că nu va deszăpezi străzile în această iarnă / Foto: Pixabay

Primăria Sectorului 1 a fost notificată de către operatorul delegat al serviciului de salubritate, Romprest, că acesta va avea programe de salubrizare stradală diminuate. 

Mai mult, pentru că în bugetul Primăriei de sector nu sunt alocați bani pentru deszăpezire, în această iarnă, iar prestațiile pentru deszăpezire din perioada ianuarie-martie 2021 nu au fost plătite, Romprest „va asigura exclusiv activitatea manuală de curățare a zăpezii și gheții, care va fi prestată în baza unui Program drastic diminuat, având în vedere lipsa totală a finanțării. Acest program va cuprinde exclusiv operațiunea manuală de curățare a zăpezii și gheții în stații de transport în comun, refugii, trotuare școli (în limita a 200 mp) și treceri de pietoni”, spune notificarea operatorului de salubritate, transmite București FM.

”Niciun utilaj nu va fi alocat activității de deszăpezire”

Potrivit aceluiași document „niciuna dintre operațiunile mecanizate de combatere/curățare/ încărcare și transport (… a zăpezii n.r.) nu va fi prestată în baza acestui program diminuat, niciun utilaj nu va fi alocat activității de deszăpezire”.

Conform notificării Romprest, Primăria Sectorului 1 a acumulat datorii pentru serviciul de salubrizare în valoare de 129.520.180,06 lei, reprezentând facturile emise și neplătite în perioada iulie-mai 2021. Până ieri, penalitățile contractuale pentru neplată acestor facturi se ridică la 25.598.908,85 lei.

Plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand

Consilierul local PNL Dan Podaru a depus vineri o plângere penală contra primarului Clotilde Armand tocmai pentru că edilul le-ar fi ascuns consilierilor, în aprilie, la votarea bugetului, arieratele, datoriile neplătite mai vechi de 30 de zile, și nu a bugetat sumele necesare pentru plata pe întregul an a serviciilor contractate. Unul dintre aceste servicii este salubrizarea.

„(…) Asta este problema. În momentul în care ascunzi sume de bani și datorii și bugetul Primăriei este construit greșit, este fals din luna aprilie, în acest moment Primăria a rămas fără bani. Este o situație gravă, abuzivă, ilegală și toate instituțiile statului, Poliție, Procuratură, serviciile secrete trebuie să intervină. Suntem în secolul XXI, în București, o capitală europeană, unde așa ceva nu se poate tolera. Este mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu, o dictatură, la nivelul Primăriei Sectorului 1. Este inadmisibil”, a spus consilierul local liberal Dan Podaru.

În plângere se vorbește de posibila săvârșire de către Clotilde Armand a infracțiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și fals intelectual.

„Astăzi, 12.11.2021, am depus o Plângere Penală împotriva Primarului Clotilde Armand, la Secția 1 de Poliție, sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și fals intelectual”, anunțase Dan-Niculae Podaru pe contul de Facebook.

„Trebuie să le plătească doamna Clotilde Armand!”

Dan Podaru a spus că, în ședințele de consiliu, consilierilor li s-a prezentat un buget eronat. „Bugetul este greșit, fals, este o situatie abuzivă, total ilegală și factorii de decizie trebuie să intervină. (...) Am ajuns la concluzia că sunt datorii enorme care nu se regăsesc la contabilitate”, a spus Podaru. „Primarul trebuia să declare că există datorii, nu a făcut-o. Consiliul nu a știut, nu a fost informat, au fost zeci de cereri să aflăm datoriile sau sumele din contracte. Am ajuns să facem cereri pe Legea 544 ca să avem acces la informații. Sectorul 1 trece printr-o criză fără precedent”, a mai adăugat consilierul PNL.

Dan Podaru cere ca primarul Clotilde Armand să plătească penalitățile generate de facturile neplătite la timp: „Trebuie să le plătească doamna Clotilde Armand!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel