Rompetrol, investiții majore pentru automatizarea sistemelor de livrare a carburanților

Grupul KMG International (noua denumire a grupului Rompetrol) anunță că a finalizat modernizarea și automatizarea sistemelor de încărcare-descărcare a carburanților din cele 6 depozite din Romania.

Parte a unui proiect de peste 6 milioane de dolari, investiția include si modernizarea pana in 2018 a terminalelor din cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari - cea mai mare unitate de profil din România.

Implementarea acestui proiect va determina o scădere cu pana la 30% a timpilor de încărcare–descărcare a carburanților, automatizarea procesului de verificare și emitere a documentelor aferente, precum și reducerea pierderilor, trasabilitatea produselor și gestiune în timp real a stocurilor

Grupul a finalizat cu succes, la finele anului 2015,  implementarea proiectului pilot în cadrul depozitului de carburanți Mogoșoaia, operat de Rompetrol Downstream – divizia de retail a KMG International în România. Inițiat în 2014, acesta asigură o transparență a procesului de transfer a carburanților din rezervoarele depozitului în autocisternele partenerilor, o automatizare a colectării și generării datelor/documentelor aferente livrărilor, dar și o optimizare a timpilor și a programului de încărcare.

[citeste si]

Proiectul permite și o reducere semnificativă a pierderilor tehnologice, acces securizat prin identificarea automată a autocisternei și a soferului, contribuind și la asigurarea transportului în siguranță al produselor petroliere pe drumurile naționale, prin verificarea documentelor și a licențelor la intrarea în depozit. Astfel, s-au modernizat in cele 6 depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) sistemele de raportare și control a încărcării/descărcării carburanților (benzină, motorină, GPL), a transferului și a trasabilității acestora pe ruta rafinărie – logistica primară (tren, vapoare) – depozite – logistica secundară (autocisterne).

Urmatoarea etapa a proiectului vizeaza modernizarea si automatizarea terminalelor operate de Grup în portul Midia – terminalul de gaz petrolier lichefiat, Dana 4 și Dana 9.

Reţeaua de distribuţie a carburanţilor Rompetrol in Romania este formată din 700 de puncte de alimentare (stații Rompetrol, Partener Rompetrol, Rompetrol Expres, baze interne de 9 și 20 mc), 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii, 3 stații de îmbuteliere GPL la Constanța, Arad și Bacău, dar si 8 depozite (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei, Zărnești, Onești și unul în incinta rafinăriei Petromidia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel