Românul care aleargă în 7 deşerturi pentru a împăduri România

Ultramaratonistul Andrei Gligor și-a propus să alerge în 7 deșerturi pentru a împăduri 7 hectare de pădure din România.

Între 2017 şi 2019 ultramaratonistul Andrei Gligor va alerga 2045 km la şapte dintre cele mai dificile curse de anduranţă din lume, încercând să tragă un semnal de alarmă privind deşertificarea sudului ţării şi să mobilizeze opinia publică să se alăture unui proiect de impact pentru generaţiile viitoare, Pădurea Copiilor.

Totul începe la sfârșitul lunii aprilie, în Namibia, la peste 35 de grade, acolo unde se dă startul unei curse de 250 de kilometri prin cel mai vechi deşert din lume, deşertul Namib. Este doar începutul unei serii de curse extreme pe toate cele 7 continente, CaliVita 7 Deserts, pe care Andrei îşi doreşte să o finalizeze în următorii doi ani.

[citeste si]

Andrei Gligor, un ultramaratonist pentru fapte bune, va străbate în pas alergător 7 deșerturi  și va strânge resurse pentru plantarea şi îngrijirea de puieți pe 7 hectare de teren degradat din sudul României.

În ultimii 6 ani am alergat peste 20.000 kilometri şi am dedicat majoritatea curselor la care am participat unor cauze care îmi sunt aproape de suflet. Şi cred cu tărie că la finalul zilei nu este vorba doar despre o medalie frumoasă agăţată la gât, ci despre ceea ce poţi da înapoi comunităţii. Iar dacă în drumul meu reuşesc să inspir oamenii să-mi calce pe urme, atunci efortul meu nu va fi în zadar. Ştiu că aventura în care pornesc acum nu va fi deloc una uşoară, însă sunt hotărât să duc acest proiect la capăt iar în urma lui să rămână satifacţia că o pădure tânără se va naşte în sudul României, de beneficiile căreia vom avea parte cu toţii peste ani”, declară Andrei într-un comunicat de presă.

Nici operația nu l-a oprit

Andrei a început să alerge în urmă cu 6 ani după ce s-a refăcut în urma unei operaţii de ruptură de menisc. Până atunci nu alergase deloc. Însă a fost de ajuns să treacă linia de sosire a primului său maraton (Atena 2011) pentru a face din alergarea pe distanţe lungi o pasiune. În 2015, el s-a aventurat în cea mai dificilă  cursă de până atunci - Marathon de Sables - 250 de km sub arșița deșertului saharian, în regim de autosuficiență, pe care a reușit să îi parcurgă de la prima participare. Sportivul a semnalat pericolul deșertificării suprafețelor din sudul ţării, unde există doar 5% din necesarul de 20% de suprafață împădurită. El a ales să dedice cursele sale strângerii de fonduri pentru Pădurea Copiilor, cu scopul plantării şi îngrijirii de noi păduri care să reechlibreze factorii de mediu.

Pentru următorii doi ani Andrei Gligor și-a propus un proiect extrem de îndrăzneț și anume să alerge pe fiecare dintre cele șapte continente, într-unele dintre cele mai dificile curse de anduranţă în regim de autosuficiență din lume, cu distante cuprinse între 250km și 522km. 

CaliVita 7 Deserts este programul său de competiție  pentru următorii doi ani. El se antrenează în ritm alert în fiecare zi, înainte și după programul de serviciu - lucrează în domeniul IT. Exclusiv pentru acest proiect Andrei a alergat nu mai puţin de 2300 km din luna august 2016 şi până în prezent.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel