Românii vor mai avea o zi liberă, de Sf. Andrei, pe 30 noiembrie

Angajaţii români vor avea parte de încă o zi liberă. 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare legală potrivit Codului Muncii, care a fost modificat printr-o lege publicată marţi. Noile reglementări intră în vigoare la trei zile de la publicarea lor.

Chiar din acest an ne putem bucura de încă o zi liberă. Codul muncii a fost modificat prin Legea nr. 147/2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 509, din 24 iulie 2012.

Actul normativ completează art. 139 din Codul muncii, care prevede zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează, scrie avocat.net.

Astfel, prin această modificare, la lista celor 11 zile libere pe care le aveau în prezent angajaţii este adăugată şi data de "30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României".

Inițiatorii acestui proiect, deputatul Giurgiu Mircia si senatorii Francu Emilian Valentin, Pasca Liviu Titus, explicau în expunerea de motive a propunerii că declararea zilei Sfântului Andrei ca sărbătoare legală este un act firesc. Ei spun că 30 noiembrie este ziua spiritualităţii româneşti.

În aceste condiții, românii vor beneficia în acest an de o minivacanță  cu ocazia Zilei Naționale a României care va pica într-un week-end.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel