Românii, victimele unor atacuri rasiste în Belfast

Doi bărbaţi au fost arestaţi în legătură cu o serie de atacuri motivate de ură comise în partea de est a Belfastului, unde au fost avariate maşini şi au fost inscripţionate pe case mesaje cu caracter rasist vizând români şi slovaci, relatează publicaţia Belfast Telegraph în ediţia online.

Potrivit publicaţiei, cei doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 22 de ani, au fost arestaţi în legătură cu aceste infracţiuni, scrie Mediafax.

Potrivit unor anchetatori, este prea devreme pentru a spune care grup este vinovat de cele şase atacuri comise luni. Însă investigatorii nu îndepărtează ipoteza unei implicări a unor unităţi paramilitare loialiste, scrie publicaţia fără să ofere alte precizări.

VEZI ȘI: Câți români s-au dus în Marea Britanie, după ridicarea restricțiilor

"Aceste incidente, care au avut loc noaptea trecută, au avut scopul să intimideze familiile care locuiesc în casele respective", a declarat Mark McEwan, şeful poliţiei.

Numărul incidentelor de natură rasistă înregistrate la Belfast a crescut după ce poliţia nord-irlandeză (PSNI) a lansat o operaţiune care vizează autorii unor fapte similare, la începutul lui mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel