Românii trag la "viaţa în verde" Peste 10.000 de vehicule electrice înmatriculate în 2022

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Conform datelor centralizate pentru pentru anul 2022, până în luna noiembrie inclusiv, au fost înmatriculate în România circa 10,140 vehicule electrice, mai mult decât în ultimii doi ani cumulat. 

Cifrele apar în studiul „Indexul de e-mobilitate” citat de bursa.ro. Potrivit indexului menționat, în 2020 au fost înmatriculate cca. 3,130 vehicule electrice, iar anul trecut s-au  depășit 6,800 de unități înscrise. Volumul cumulat în cei doi ani a fost depășit de rezultatele înregistrate anul acesta, respectiv cca. 10,140 de unități înregistrate. Per total, parcul de vehicule electrice din România a trecut de 23.000 de unități, iar în luna noiembrie au fost înmatriculate 915 vehicule electrice (dintre care 12 vehicule comerciale LCV).

Românii, tot mai atraşi de vehiculele electrice

„Sfârșitul lui 2022 vine cu o confirmare a tendinței observate pe parcursul ultimilor ani, aceea că vehiculele electrice sunt la mare căutare. Ne bucurăm să vedem că tot mai mulți români se îndreptă spre e-mobilitate și credem că trendul se va menține pe creștere, cu luni mai bune și mai puțin bune, în funcție de schimbările survenite în piață. Ne propunem să susținem în continuare această creștere printr-o infrastructură de încărcare corespunzătoare”, spun reprezentanţii Lektri pentru sursa citată. Raportat la infrastructura de încărcare, dacă luăm în considerare doar încărcătoarele publice, fără restricții, cele mai utilizate sunt cele AC Type 2 și cele de tip fast-charger CCS/CHAdeMO. Potrivit portalului Plugshare, luna trecută a fost instalat punctul de încărcare cu numărul 3000 pe teritoriul României. În prezent, se regăsesc cca. 3,040 de încărcătoare publice, iar numărul locațiilor publice de încărcare a ajuns la 1,378.

De ce să cumperi o maşină electrică?

Cost de mentenanţă mai mic

Mașinile electrice nu au un motor complex ca cel pe benzină sau diesel și ca rezultat se elimină peste 2000 de componente mecanice care în mod normal au nevoie de intervenție service, regulată. Conducând mașina electrică înseamnă că poți elimina schimburile de ulei, schimbul filtrelor de aer, bujii, curele de distribuție și multe altele. Toate acestea se transformă în economii importante de bani și foarte mult timp pentru tine.

Taxe mai mici

Taxele pentru mașinile electrice sunt de departe mult mai mici decât cele a mașinilor clasice. Există programe guvernamentale de reînoire a parcurilor auto și pentru mașinile electrice. 

Alimentezi uşor

Rețeaua electrică de încărcare a mașinilor electrice din România se dezvoltă pe zi ce trece. Într-adevăr suntem în urmă faţă de Europa de Vest şi SUA, ca să nu vorbim de China, dar cu toate acestea rețeaua se extinde încet și sigur. Există stații de încărcare în parcările marilor magazine, în parcările hotelurilor sau chiar în parcările unor ansambluri rezidențiale. 

Linişte şi confort

Motoarele zgomotoase sunt de domeniul trecutului, iar experiența de conducere este absolut suprarealistă. Este greu de explicat și este ceva care trebuie experimentat. Imaginați-vă că puteți conduce fără ca sunetul pieselor mecanice să vă deranjeze. Conversațiile cu pasagerii sunt mai plăcute ca niciodată, iar muzica și podcast-urile sunt mult mai uşor de ascultat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel