Românii reacționează. Situația din Republica Moldova, în ședința Parlamentului European

Europarlamentarul român Cristian Preda, coordonator al Grupului Partidului Popular European în Comisia Afaceri Externe a Parlamentului European, a declarat miercuri seara, că situaţia de la Chişinău va fi pe agenda şedinţei de joi a Comisiei de afaceri externe din PE.

Cristian Preda a declarat că decizia luată de a anula rezultatele alegerilor (municipale) vădeşte foarte clar influenţa politică asupra justiţiei şi suntem într-o situaţie aproape incredibilă, suprarealistă. "E un tip de comportament stalinist în care forţele politice controlează justiţia. Incredibil, subliniez acest cuvânt, pentru că este reacţia pe care am înregistrat-o deja în rândul colegilor mei din Comisia de Afaceri Externe. Toţi cei care au auzit ce se întâmplă - şi toată lumea a auzit până la urmă ce se întâmplă în Republica Moldova - consideră că suntem în faţa unei situaţii neobişnuite", a spus Preda.

"Am cerut în şedinţa Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European să discutăm despre Republica Moldova. Preşedintele Comisiei, împreună cu raportorul pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius, au sprijinit această solicitare şi joi dimineaţă Serviciul European de Acţiune Externă, Comisia Europeană vor interveni sub semnul urgenţei în legătură cu situaţia din Republica Moldova şi vor fi două puncte care vor fi abordate", a declarat Preda.

Potrivit acestuia, primul punct este legat de anularea rezultatului alegerilor de la Chişinău, iar al doilea de "furtul miliardului", o problemă care a rămas în atenţia Comisiei de afaceri externe din Parlamentul European, a precizat europarlamentarul român. "În orice caz, multdiscutata chestiune a ajutorului macrofinanciar mi se pare o dată în plus pusă în pericol. Am spus de foarte multe ori - sunt un prieten al Republicii Moldova, îmi doresc ca Republica Moldova să fie ajutată de Uniunea Europeană, îmi doresc ca fonduri europene să vina în R. Moldova, dar aceste fonduri nu pot să meargă în mâinile unor oligarhi sau să încapă pe mâinile socialiştilor care vor să ducă republica spre Rusia", a explicat Preda.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel