Românii, mai nefericiți ca în Epoca Ceaușescu - SONDAJ IRES

romani
romani

Majoritatea românilor a ajuns să regrete perioada trăită în perioada Epocii Ceaușescu, potrivit unui sondaj făcut de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie și prezentat de realitatea.net. Sondajul IRES a fost efectuat pe un eşantion de 1581 de persoane majore, în data de 2 octombrie 2012 şi are o marjă de eroare de plus, minus 2,6%.

Potrivit unui sondaj de opinie făcut de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, cei mai mulţi dintre români se consideră mai nefericiţi decât în perioada comunistă. 83% sunt îngrijoraţi şi foarte îngrijoraţi în privinţa economiei ţării şi îi văd pe politicieni drept principali vinovaţi pentru situaţia actuală. Studiul a fost prezentat  în emisiunea Realitatea la raport.

Într-o proporţie covârşitoare, românii cred că vinovaţi de situaţia ţării sunt politicienii. Doar 15% dintre respondenţii sondajului IRES cred contrariul, în timp de două procente dintre ei declară că nu ştiu dacă este sau nu clasa politică vinovată de situaţia din România.

 Studiul IRES arată, pe de altă parte, că 83% dintre români sunt foarte îngrijoraţi şi îngrijoraţi în privinţa economiei ţării. Doar 3 procente au declarat că nu sunt îngrijoraţi în legătură cu acest subiect. Sondajul arată, totodată, că românii sunt mult mai nefericiţi decât înainte de 1989.      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel