Românii, în goană după pașapoarte. Iaşiul, campion naţional. Când mai poți prinde un loc liber în județul tău

Foto: Doinița Manic - DC News
Foto: Doinița Manic - DC News

Tot mai mulți români își fac programări pentru pașaport. Iașiul este campion național.

Războiul din Ucraina pare să fi băgat în sperieţi o bună parte a populaţiei. Locurile pe platforma de programări pentru paşapoarte se ocupă văzând cu ochii în întreaga ţară. În Iaşi, mai găsiţi loc abia la vară, iar în judeţele din jur, în mai sau chiar şi luna viitoare. De altfel, aglomeraţia de la Iaşi, un judeţ mare ca populaţie, este printre cele mai ridicate din ţară. Anul trecut, timpul de aşteptare pentru depunerea dosarului era de numai două săptămâni, scrie Ziarul de Iași.

„Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Iaşi lucrează la capacitate maximă, fiind depuse peste 450 de cereri în fiecare zi”, precizează directorul serviciului, cms. şef Nicoleta Nistor, într-o informare de presă.

Fără bonuri de ordine la instituţie

De câteva zile, oamenii iau cu asalt sediul Serviciului Paşapoarte din bd. Primăverii. „Asaltul” se desfăşoară în mediul virtual însă, pentru că, din cauza pandemiei, a fost eliminată eliberarea de bonuri de ordine celor care se prezintă fără programare. Totuşi, nu este clar dacă ridicarea bruscă a aproape tuturor restricţiilor începând de astăzi va permite reluarea primirii unui număr de dosare şi fără programare.

Altfel, ieri-dimineaţă mai erau locuri libere pentru Iaşi pe platforma www.epasapoarte.ro doar în ultimele două zile ale lunii mai. Până seara, „s-au dat” şi acestea, iar următoarele locuri libere le mai găsiţi la primele ore ale zile de azi abia pentru joi, 2 iunie (doar 3 rămase). Din cauza supraaglomerării, și această pagină de internet, alaltăieri nu a funcţionat, iar ieri s-au putut face programări doar din când în când.

Când mai poți prinde un loc liber în județul tău

Și Bacăul, Clujul şi Sibiul sunt puternic solicitate: primele locuri disponibile pentru programare erau la începutul lunii mai. Galaţiul este şi el ocupat până dincolo de jumătatea lunii aprilie. În Botoşani, programările se făceau ieri începând cu data de 6 aprilie, la fel ca la Tulcea, Bucureşti sau Timişoara. La capătul opus, la Serviciul de Paşapoarte din Mehedinţi se puteau face programări chiar pentru mâine, iar la Baia Mare şi la Tg. Jiu mai erau locuri libere pe 11 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel