Românii își pot converti creditele din monede străine în lei

Propunerea legislativă referitoare la convertirea creditelor din valută în lei a trecut, miercuri, de Senat cu 74 de voturi pentru, două  abțineri și un vot împotrivă, a declarat în exclusivitate pentru DC News deputatul PSD, Ana Birchall, inițiatorul proiectului. 

"Senatul României a adoptat propunerea mea legislativă privind dreptul consumatorilor de solicita conversia creditelor din monede străine în moneda națională, fără garanții suplimentare sau alte comisioane. Este o victorie. Consumatorii de credite din România care au contractat credite în monede străine, spre exemplu în franci elvețieni, au trecut printr-un adevărat coșmar din cauza fluctuațiilor cursului de schimb valutar. Ratele au crescut exponențial, astfel încât foarte mulți români au ajuns chiar în imposibilitate de plată, fiind astfel supuși riscului executărilor silite.
"Calvarul creșterii ratelor la bănci, datorat exclusiv cursului de schimb valutar, trebuie să ia sfârșit" a declarat Ana Birchall.

Trecută de Senat, inițiativa legislativă urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților în sesiunea din toamna, aceasta fiind Camera decizională.

Citește și: Românii cu credite în monede străine le vor putea converti în lei 

"Le mulțumesc colegelor și colegilor din Senat pentru votul favorabil de astăzi. Mă bucur ca mulți colegi și colege parlamentari s-au alăturat eforturilor mele de a proteja milioanele de consumatori de credite, fie că vorbim de persoane fizice sau de persoane juridice din România", a mai declarat Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel