Românii din Marea Britanie nu cer ajutoare sociale

Andreea Marinas / 13 Martie 2017 / 10:45 Salveaza PDF Comentarii

Publicația în limba română AngliaMea.ro dedicată românilor din Marea Britanie a încercat să afle care este procentul celor care au solicitat ajutoare sociale în Marea Britanie.

În ciuda percepției generale, numărul românilor din Marea Britanie care beneficiază de ajutoare sociale este mai degrabă nesemnificativ: aproximativ 2 din 10 români, informează publicația Anglia Mea.

Astfel, la întrebarea „Beneficiați sau ați beneficiat vreodată de ajutoare sociale în UK?”, peste 80% au răspuns „Nu”, restul alegând varianta „Da”.

În acest moment, în Marea Britanie, există peste 5 milioane de persoane care solicită o formă sau alta de ajutor social. Dintre aceștia se pare că doar 114.000 (aproximativ 3%  din total) sunt cetățeni UE. Conform datelor, șansele ca un britanic să solicite ajutoare sociale sunt cu 43% mai mari în comparație cu un imigrant.

În Marea Britanie, pot solicita ajutoare sociale șomerii, cei cu venituri mici, persoanele cu copii și venituri mici, cei care nu își permit închirierea unei locuințe  și alte cazuri sociale. Cuantumul acestor ajutoare se situează între 80 și 500 de lire sterline pe săptămână. În unele cazuri acestea se plătesc sub forma unei singure sume, alteori se plătesc lunar sau săptămânal.

Contrar percepției generale, cea mai mare parte a românilor din Marea Britanie nu solicită ajutoare sociale. Pe de altă parte, aceștia, ca de altfel majoritatea imigranților din țările est-europene, prestează munci cu remunerație scăzută, neavând o contribuție substanțială la bugetul țării, acesta fiind și unul dintre argumentele anti-imigranți ale britanicilor.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29