EXCLUSIV  Românii din diaspora, şansă MAJORĂ pentru țară. Drăghici: Este un noroc

Faptul că mulţi români au plecat peste graniţe în căutarea unui trai mai bun poate fi în avantajul României, dacă s-ar întoarce pe poziţii de management.

Acest lucru a reieşit din discuţiile cu jurnalistul Val Vîlcu avute în cadrul interviului DC News, acordat de consultanţii în turism Traian Bădulescu și Mircea Drăghici

Bădulescu: Din cele patru milioane de români plecaţi să muncească afară, din ce am înţeles, sute de mii sunt în domeniul HORECA.

Vîlcu: Ar fi o idee ca unii dintre ei să vină inapoi în mid-management sau chiar top-management, ca oameni formaţi în domeniu.

Drăghici: Da, asta este şansa noastră şi norocul că, practic, vin formaţi din afară. Pentru că noi, o şcoală de genul celor din Elveţia (şcoli servicii în turism - n.r.) e mai greu ca să mai formăm la momentul ăsta. (...) Pe de altă parte, trebuie să avem în vedere, tot ca tendinţe, şi ce ne-a adus tehnica modernă, faptul că putem, foarte uşor, să comparăm şi putem să spunem: Nu mai vin aici. Să mergem în altă parte. (...)

Vîlcu: Pe Litoral e dezastru în camere, în hoteluri...Oamenii nu zâmbesc. E plin! De ce s-ar schimba?

Drăghici: Serviciile au mai câştigat ca şi calitate. S-au închis hoteluri, s-au modernizat. În unele staţiuni s-au făcut investiţii consistente, spre exemplu Venus care rivalizează cu Mamaia (...) !

Puteţi vedea discuţia în totalitate pe această temă în materialul VIDEO de mai jos:

[citeste si]

FOTO: Irina Rătescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel