Românii din diaspora, făcuți praf. "La Spania și la Italia așa faceți?"- SONDAJ

Românii care muncesc în străinătate au devenit ușor de observat în țară. Ținând ostentativ portofelul cu euro la vedere ei au luat cu asalt marile magazine, băncile, instituțiile și șoselele. 

O scrie Cristiana Sabău într-un comentariu publicat pe timponline.ro în care taxează dur românii care muncesc în străinătate și se întorc acasă, în România, de sărbători, unde-i tratează pe cei care muncesc în țară cu un aer de superioritate. Cristiana Sabău întreabă ironic: La Spania și la Italia așa faceți?

Ea povestește ce a pățit în trafic cu o astfel de persoană: 

"La o oră nu tocmai de vârf când nu apucaseră să iasă încă toţi din casă, am purces cu maşina pe strada Dornei. Aşa cum se ştie, de o parte şi de alta sunt parcate maşini. Unele, mai lungi decât Orient Express-ul, nu încap în liniile trasate pe trotuare şi au jumătate de fund în stradă. Altele sunt parcate complet aiurea direct în stradă că doar sunt două aparente benzi şi traficul poate fi "strangulat" unde vrea muşchii şoferului cu tupeu, complet invizibil pentru orice echipaj de Poliţie. Aşa că probabil la un moment dat am intrat ceva mai mult pe banda din dreapta când mă trezesc claxonată de un individ care răcnea uitându-se spre mine prin geamul deschis. De regulă nu simt nevoia să conversez cu personaje ce aduc mai degrabă cu maimuţele urlătoare decât cu fiinţe umane, aşa că mi-am văzut de drum. Omul continua să behăie pe geamul deschis şi să claxoneze ca un apucat. În dreptul unei trecerei de pietoni, s-a întâmplat să trebuiască să oprim unul lângă altul, moment în care omul a început să-mi arate semne obscene, să mă trimită la origini şi să mă injure. Cum nu se întâmplă aproape niciodată să nu am la mine vreun aparat foto, l-am scos rapid din geantă şi l-am fotografiat. Atât mi-a trebuit. Scos din minţi, s-a ţinut după mine până în faţa sediului Poliţiei Locale unde a coborât cu telefonul pornit să mă fotografieze şi să mă ameninţe cu plângeri la Poliţie, la Parchet, cu procese penale. Circul infernal pe care l-a făcut a scos în stradă aproape toată Poliţia Locală. Invitat să facă plângere, a urcat în maşină şi dus a fost".

[citeste si]

Cristiana Sabău este convinsă că dacă nu oprea în fața Poliției Locale, ci în altă, parte, individul și-ar fi manifestat agresivitatea.  Ea mai scrie: "Nici nu vreau să mă gândesc ce i s-ar fi întâmplat dacă făcea acelaşi lucru "la Spania sau la Italia" pe unde cine ştie ce amarul lui de muncă face. (...) Nu le convine nimic din ţara noastră şi parcă ne acuză că nu le-am aşternut covorul roşu pentru când se întorc ei o dată pe an acasă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel