Românii de pretutindeni, concurs online #1decembrie

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a anunţat miercuri lansarea unei campanii intitulate '1 Decembrie în şcolile româneşti din afara graniţelor ţării'.

Potrivit unui comunicat de presă al MRP, evenimentul face parte din proiectele iniţiate de minister pentru a marca anul 2018 - An centenar în comunităţile româneşti de pretutindeni şi va fi dedicat profesorilor de limba română, elevilor, studenţilor şi tinerilor din comunităţile istorice şi emergente.

"Ministerul încurajează asociaţiile românilor din străinătate, reprezentanţii şcolilor duminicale coordonate de asociaţiile sau de bisericile româneşti de peste hotare, profesorii de la cursurile susţinute de asociaţii din teritoriu, cât şi cele organizate prin intermediul Institutului Limbii Române, precum şi tinerii care învaţă în limba română în afara graniţelor, să realizeze diverse materiale foto, audio şi/ sau video, prin care să expună activitatea lor în domeniul predării şi studiului limbii române şi să le trimită către MRP pentru a le promova pe platformele proprii, dar şi cu sprijinul partenerilor noştri media. Toţi cei interesaţi pot trimite materialele lor pe adresa [email protected]', se precizează în comunicat.

MRP îi invită totodată pe români, oriunde s-ar afla ei, să ia parte la campania online derulată pe pagina de Facebook a instituţiei, prin hashtag #MRP #1Decembrie #CentenarulMariiUniri, #şcoliromâneşti, #depretutindeni cu tag @mprpromania.

Fotografii şi filme de la români

"Mai exact, toţi cei care îşi doresc să participe nu trebuie decât să realizeze o fotografie sau un video cu tematica '1 Decembrie în şcolile româneşti din afara graniţelor ţării', să încarce poza sau filmuleţul pe platforma de socializare şi să eticheteze MRP şi evenimentul în fotografie", se mai arată în comunicat.

MRP precizează că prin aceste evenimente urmăreşte să aducă în prim plan demersurile şi efortul voluntar al profesorilor şi tinerilor de a rămâne întotdeauna conectaţi cu România, prin intermediul limbii materne.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel