Marea Lojă Națională masonică, proiect în sectorul 6 din capitală

O sută de oameni aflați în dificultate au fost ajutați prin programul “Caritatea”, derulat prin parteneriatul dintre Asociația Marea Loja Națională din România și Primăria Sectorului 6 din Capitală. În ultimul an, beneficiarii s-au bucurat de peste 26 de mii de prânzuri și mii de pachete de mâncare, valoarea efortului financiar al voluntarilor din acest program depășind suma de 2,6 miliarde lei vechi.

Programul a fost gândit de Cristian Gherasim și implementat de managerul de proiect, Ionel Dumitru. Scopul Programului a fost asigurarea zilnică a mesei de prânz pentru un număr de 100 de persoane aflate în dificultate în scopul întăririi capacității de autogestionare a nevoilor zilnice.

"Pentru realizarea acestui deziderat, Asociația Marea Lojă Națională din România, reprezentată de Președintele Asociației, conf. dr. Radu Bălănescu, s-a bucurat de maximă deschidere din partea Primăriei sectorului 6 prin reprezentantul legal, domnul primar Rareș Șerban Mănescu care prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protectia Copilului Sector 6, reprezentată de domnul Marius Lăcătuș, directorul general, au creionat condițiile parteneriatului dintre cele două instituții", a declarat Ionel Dumitru.

Meniurile zilnice au fost configurate cu ajutorul recomandărilor făcute de nutriționiști, care să asigure o hrănire sănătoasă și diversificată. În ultimul an, prin acest program s-au oferit 9600 de pachete cu hrană rece pentru zilele de sâmbătă și duminică ale fiecărei săptămâni și s-au asigurat 26.900 de mese de prânz. 

Cantina Socială a devenit, cu acest prilej, și un loc de socializare, de creștere a numărului de amici și prieteni, de ajutor reciproc.

"Vă promit că voi dezvolta proiectul. Mă voi implica și mai mult, vreau să dezvolt programul în alte sedii, să implic și alți oameni. Condițiile sunt foarte bune, oamenii înțeleg că e datoria noastră să îi ajutăm", a spus Rareș Manescu, primarul Sectorului 6, scrie Calea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel