Românii au o țară „ca afară”

Protestele recente din toată România au adus mai multe blamări din partea clasei politice actuale. Protestatarii sunt priviți fie ca niște eroi, fie ca niște huligani fasciști. În același timp, degenerarea manifestațiilor pașnice în confruntări violente au stârnit mai multe reacții din partea unor politicieni #rezist.

 

 

Totuși, ar trebui să ne amintim că nu mai devreme de acum câțiva ani, aceleași persoane scandau în Piața Victoriei din București necesitatea alinierii României la standardele europene; „vrem o țară ca afară” devenise în acel timp o lozincă pe care multe persoane au crezut-o și chiar au promovat-o.

Ne raliem ideii că este cazul ca țara noastră să se dezvolte și să ajungă la cele mai înalte standarde în ceea ce privește protecția cetățenilor, respectarea drepturilor acestora, precum și la condițiile de trai, standarde de transparență, precum și multe altele. Însă, trebuie să amintim că „o țară ca afară” trebuie respectată în toate momentele, nu numai atunci când ne promovează ideile proprii sau agenda politică.

În momentul de față, în Europa și în lume, se desfășoară numeroase proteste: Germania, Croația, Serbia, Marea Britanie, Olanda, Franța, Canada, sunt doar unele dintre țările unde sunt manifestații de stradă împotriva măsurilor impuse de statele respective pentru oprirea pandemiei COVID 19.

Este de menționat că în România, oamenii nu protestează doar împotriva măștilor, restricțiilor sau orelor începând cu care nu mai au voie să iasă din casă. Nemulțumirea cetățenilor se referă și la actuala clasă politică, care însă nu pare a dori să răspundă „străzii”.

Nici în alte țări europene, manifestațiile nu se referă doar la restricții: de exemplu, în Germania, protestatarii au scandat lozinci anti Merkel, iar în Franța, în ianuarie, președintele în funcție Emanuel Macron și soția sau au trebuit scoși din incinta unui teatru de mai multe gărzi de corp, după ce protestatarii au aflat de pe Twitter unde se afla acesta.

Atâta vreme cât anumite manifestații, pașnice sau nu, nu au fost condamnate la un anumit moment, nu se poate pretinde că alte manifestații, nu sunt legale sau sunt organizate de niște oamenii care nu pot pretinde anumite drepturi. Dubla măsură nu poate fi înțeleasă, nici de oamenii din stradă și nici de cei de acasă.

Electoratul USR este în acest moment constant, format din persoane care se informează cu precădere din aceleași „bule” de pe rețelele de socializare – însă, dacă această atitudine va continua, șansele ca acea bulă să fie contestată chiar de persoanele care o formează devin din ce în ce mai mari.

           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel