Românii ar putea plăti două TAXE noi

Românii ar putea plăti două TAXE noi / Foto: Pixabay
Românii ar putea plăti două TAXE noi / Foto: Pixabay

Două taxe noi sunt luate în calcul de Guvern.

Românii ar putea plăti două taxe în plus. Prima este cea auto, care este prevăzută în programul de guvernare, transmite Realitatea Plus, iar a doua este despre maşinile care poluează. 

În programul de guvernare ar fi prevăzută o taxă pentru marii transportatori care va fi calculată în funcție de distanța pe care o parcurg aceștia, însă, și autoturismele mai vechi de 15 ani ar putea fi suprataxate.

În același timp, s-ar pregăti și taxarea celor care au centrale de apartament. O directivă este în lucru la Comisia Europeană. Oficialii vor ca blocurile construite să aibă încălzire centralizată sau centrală termică pentru mai multe apartamente, din cauza poluării. Ecologiștii susțin că este o măsură bună, dar dezvoltatorii imobiliari sunt de părere că aceasta va fi greu de pus în practică. 

Taxă de solidaritate. Diana Tache, de acord cu Bogdan Chirieac: Noi suntem la ghișeu să depunem hârtiuța

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avansat ideea instituirii unei „taxe de solidaritate” care să fie aplicată companiilor ce înregistrează o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro pe an, precizând că acest subiect va fi discutat după instalarea Guvernului.

Subiectul a fost comentat, marți seară, la Antena 3, în platoul „Sinteza Zilei” aflându-se Laszlo Attila (UDMR), Lucian Romașcanu (PSD), Diana Tache, Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică.

„A apărut știrea că UDMR ar vrea această taxă. Pe cine vizează?”, l-a întrebat Mihai Gâdea pe Laszlo Attila: „S-a pus în discuție această problemă, ca și o sursă de finanțare. Vizează, în primul rând, companiile care au cifre de afaceri mari, nicidecum persoanele fizice. A fost pusă în discuție, urmând ca noua coaliție să decidă asupra ei. Din cifrele care au fost vehiculate, practic, s-a identificat o sursă de 1,5 miliarde euro ce ar putea fi colectată în acest fel, utilizându-se în acele domenii unde e nevoie!”

Ulterior, Mihai Gâdea i s-a adresat lui Lucian Romașcanu, prezent de asemenea în platoul Antena 3: „PSD a avut o altă propunere cu o taxare pe avere, lux, bogăție. Ați renunțat la ideea dumneavoastră?” „Nu este prinsă din ce am văzut în programul de guvernare, dar e o problemă - nu numai în România - această polarizare a veniturilor excesive sau extraordinare. (...) În ceea ce privește partea de taxare, așa numita taxă de solidaritate pe marile averi, e un lucru care trebuie făcut.”

Mihai Gâdea l-a întrebat, ulterior, pe Bogdan Chirieac, dacă, în opinia sa, o taxă de solidaritate care să vizeze companiile cu „profituri uriașe” ar putea fi o soluție. „În opinia mea, ar putea fi o soluție, doar că, în România, ea nu poate fi aplicată, fiindcă administrația României nu este capabilă de așa ceva. Administrația și justiția”, a spus Bogdan Chirieac. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel