Românii ar putea fi cadorisiți cu încă două zile libere pe an

Guvernanții vor ca românii să se mai aleagă  cu încă două zile libere pe an. Aceștia au depus proiectele de lege care propun ca alte două zile de sărbătoare să fie declarate nelucrătoare.

Potrivit unui  proiect legislativ, ziua de 24 ianuarie,  care reprezintă Unirea Principatelor Române din 1859, ar urma să fie declarată sărbătoare naţională legală şi, în consecinţă, zi nelucrătoare. Este un proiect susţinut de foarte mulţi parlamentari, de la toate partidele, potrivit România TV.

 Iniţiatorii spun că acest proiect este susţinut chiar de preşedintele Traian Băsescu, de primarul Iaşului şi de către academicieni. Este un proiect legislativ depus la Senat, care va intra în dezbatere după începerea sesiunii parlamentare, după 1 februarie.

 Pe lângă acest proiect, mai există încă o iniţiativă legislativă, care propune ca ziua Înălţării Domnului, care se sărbătoreşte la 40 de zile de la Paşte să fie, de asemenea, zi nelucrătoare. Și cum Înălțarea pică întotdeauna într-o zi de joi nu exte exclus ca românii să mai beneficieze de o minivacanță de patru zile cu acest prilej.

Ce zile libere le-au mai rămas românilor pentru 2014

Paşti

 20 aprilie - duminica

21 aprilie - luni

 Ziua Internaţională a Muncii

 1 mai - joi

 Rusaliile

 8 iunie - duminica

9 iunie - luni

 Adormirea Maicii Domnului

 15 august - vineri  Sfântul Andrei 30 noiembrie - duminica  Ziua Naţională a României 1 decembrie - luni  Crăciunul 25 decembrie - joi 26 decembrie - vineri  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel