România va avea cel mai modern bazin din Europa

piscina dante
piscina dante
Colonelul Daniel Marian Dragne de la IGSU a anunțat marți că România va avea cel mai modern bazin de pregătire a scafandrilor din Europa, susţine şeful IGSU.
 
 
România ar putea avea, în viitorul apropiat, unul dintre cele mai moderne bazine de pregătire a scafandrilor din Europa, a declarat marţi inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonelul Daniel Marian Dragne. 

Bazinul ar urma să fie construit la Constanţa, printr-un proiect cu finanţare europeană. 

Baza de pregătire de la Constanţa va asigura pregătirea profesională atât a scafandrilor români, cât şi a celor din ţările europene. 

„Noi nu vrem să fim doar utilizatori ai unor resurse sau participanţi la nişte cursuri la nivel internaţional, ci vrem să fim şi furnizori. România poate furniza aceste servicii”, a afirmat Dragne, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Acest proiect are o valoare de 3,5 milioane de euro. 

De asemenea, IGSU are în vedere construirea la Boldeşti- Prahova a unui centru de pregătire pentru personalul operativ al instituţiei, investiţia ridicându-se la 5,5 milioane de lei. 

Totodată, IGSU va pune bazele unui centru naţional de excelenţă în asistenţa medicală prespitalicească şi în domeniul CBRN, care va fi înfiinţat la Gorneşti- judeţul Mureş, dar şi unui centru naţional de răspuns la dezastre în Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel