EXCLUSIV  România - UE, dublu standard. Laszlo Attila (UDMR): Primim abia jumătate din cât primesc ţările din Vest

Mihai Ciobanu / 17 mai 2019 / 20:16 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Laszlo Attila, senator UDMR, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit, în contextul alegerilor europarlamentare din 26 mai, despre politica europeană şi despre modul în care sunt împărţite fondurile către ţările din vestul şi estul Europei. 

Senatorul UDMR Laszlo Attila a atras atenţia asupra faptului că România primeşte mult mai puţine fonduri europene decât ţările din vestul Europei şi, în plus, birocaţia pe care trebuie să o parcurgă românii în accesarea acestor bani este mult mai stufoasă decât în Vest.

"Un principiul la care ţinem este să nu suferim pierderi la drepturile câştigate. Aici mă refer la nivelul finanţărilor care vin de la Bruxelles. În urmă cu un an şi jumătate, când a început discuţia noului buget 2020-2027 au fost câteva principii puse în discuţie. Primul a fost acela că ţările care nu şi-au utilizat eficient resursele care le-au stat la dispoziţie, să se taie sumele care nu s-au utilizat. În cazul României, nu am fost capabili să le utilizăm pe toate. Asta în condiţiile în care decalajul faţă de occident a crescut. (...)

Ar fi bine să debirocratizăm alocarea resurselor financiare, pentru că, de multe ori, cei care sunt implicaţi în atragerea fondurilor constată că cel din Belgia are un tip de birocraţie, mult simplificată şi, în acelaşi timp, în cazul nostru este mult mai stufoasă.  Nu mai vorbim de cuantumul sumelor alocate. Acum am ajuns la jumătatea sumelor care sunt alocate de exemplu Franţei, Marii Britanii sau Belgiei", a declarat Laszlo Attila. 

Urmăreşte, aici, declaraţiile lui Laszlo Attila: 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83