România U23 a învins Australia U23, într-un amical din Spania

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Naționala României U23 a învins Australia U23 într-un meci amical din Spania.

Potrivit Agerpres, naţionala de fotbal Under-23 a României a învins Australia U23 cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, la Marbella (Spania), într-un meci de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Unicul gol al partidei a fost înscris de George Ganea (9), după o pasă de senzaţie a lui Andrei Ciobanu.

România a jucat mai bine decât în precedentul joc de verificare (0-1 cu Mexicul), şi-a creat destule oportunităţi, dar mai mereu a lipsit ultima pasă. În prima repriză, tricolorii au mai avut o şansă notabilă, dar voleu lui Marin (21) a fost prea slab pentru a-i pune probleme portarului advers. Echipa de la Antipozi a avut două ocazii bune, în min. 28, după o greşeală a portarului Aioani, Najjarine a trimis pe lângă poarta goală, iar în min. 43, Arzani a executat o lovitură liberă de la 18 metri, pe lângă ţintă.

A doua repriză s-a jucat pe contre

În repriza secundă, Cîmpanu a trimis un şut bun de la 20 de metri (60), dar puţin pe lângă, Ganea a tras şi el de la circa 22 de metri, însă mingea a fost reţinută de Maynard-Brewer. Australienii au creat pericol în min. 66, când D'Agostino a trimis cu capul peste poartă, din 7 metri. Acelaşi jucător a purtat un contraatac foarte periculos, însă Paşcanu a interceptat in extremis (76). D'Agostino (78) a trimis un şut de la 20 de metri, pe lângă poartă. România a mai avut o ocazie până la final, în min. 75, prin Oct. Popescu, al cărui şut din marginea careului a fost deviat în corner.

Cum se vor desfășura turneul de la Jocurile Olimpice

Australia se află în Grupa C la JO de la Tokyo, alături de Egipt, Spania şi Argentina. România a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras. Selecţionata României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 în urma atingerii fazei semifinalelor Campionatului European Under-21 din 2019. România nu a mai participat la turneul olimpic de fotbal din 1964, când tricolorii ocupau locul 5, tot la Tokyo. Aceasta va fi a patra sa participare, după ediţiile din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).  Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august.

Pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 (Under-24). În mod obişnuit echipele participante sunt formate din jucători Under-23, dar cum Jocurile de la Tokyo au fost amânate cu un an a fost făcută o derogare pentru ca jucătorii care au obţinut calificarea pe teren să poată participa la competiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel