România TV. Scandal la CNA cu protestatarii: "Nu accept să fiu jignit!"-Video

România TV. Scandal la CNA cu protestatarii: "Nu accept să fiu jignit!"-Video
România TV. Scandal la CNA cu protestatarii: "Nu accept să fiu jignit!"-Video

Mai mulți protestatari au venit marți, la sediul CNA, pentru a cere sancționarea România TV după ce postul de televiziune a prezentat o informație care circula pe Facebook.

Anumiți protestatari anunțaI că la protestul din 12 mai vor veni cu furcile. Informaţiile au fost difuzate de România TV înainte de a începe protestele şi au avut ca sursă pagina unui protestatar care s-a fotografiat cu o furcă în mână spunând: "am observat că se anunţă proteste paşnice pe data de 12 mai, dar eu voi ieşi cu bâte, furci şi topoare; câţi vor fi alături de mine să le fărâmăm capetele"; acest mesaj a avut sute de like-uri, share-uri si mesaje de susţinere din partea utilizatorilor Facebook, care la rândul lor spuneau că vor veni cu bâte, furci şi topoare la proteste.

Așadar astăzi, trei protestatari, printre care Angi Șerban, au venit la CNA spunând că România TV trebuie sancționată. Deși membrii Consiliului Național al Audiovizualului și-au arătat deschidere, i-au primit în sediu și i-au ascultat, subiectul nefiind pe ordinea de zi, s-a lăsat și cu câteva cuvinte mai grele.

"România TV a luat amenzi de la dumneavoastră, lucru care nu i-a oprit să manipuleze. (...) Dacă pe 12 mai ieșeau românii cu furci și topoare pentru că le spunea România TV că în Piața Victoriei se petrece Răscoala de la 1907, ce ne făceam noi? Societatea a ajuns la un nivel de frustrare din cauza evenimentelor de pe scena politică. Sunt foarte supărată. Mi se pare că dumneavoastră ori nu aveți timp, ori vă faceți că nu vedeți derapajele România TV și Antena 3. Aceste două televiziuni au produs o scindere a societății civile", a spus Angi Șerban.

În acel moment a intervenit Radu Herjeu, membru CNA, care a spus că nu acceptă să fie jignit. Apoi, mai mulți membri CNA au explicat cum funcționează legea vizavi de această instituție.

Explicații pe lege

"În conformitate cu orice lege, termenul de manipulare nu se poate amenda pentru că nu există. Nu se poate măsura. Degeaba dați ochii peste cap pentru că asta este legea! De asemenea, vă anunț că eu nu voi fi de acord cu introducerea, cu celeritate, pe ordinea de zi, a acestui subiect pentru că ar însemna să încălcăm protocolul. Pentru mine celeritate înseamnă protecția minorilor. (...) Apropo de depășirea termenului de șase luni, inclusiv sesizările mele au ieșit din termen. Asta e. Am acceptat situația, deși sunt membru CNA", a spus alt membru CNA care a precizat că ce s-a întâmplat vizavi de știrea cu furcile nu a fost instigare la violență.

"Ne interesează părerea instituției, nu părerea dumneavoastră", a fost replica lui Angi Șerban.

Vezi și: Protestatarii, la CNA pentru a lovi România TV. Herjeu: Inadmisibil ce s-a întâmplat!


Ce spunea România TV vizavi de știrea despre protestul din 12 mai

După ce a fost criticat pentru că a arătat ce se anunța vizavi de protestul din 12 mai, România TV a transmis un drept la replică.

"Ca urmare a articolului apărut în publicația dumneavoastră (adică Pagina de media și Adevărul) privind modul în care postul de televiziune România TV a mediatizat protestele de sâmbătă, 12 mai a.c., Consiliul Editorial România TV face următoarele precizări:

- protestele de sâmbătă au fost reflectate cu obiectivitate şi echidistanţă; postul nostru de televiziune a prezentat atât nemulţumirile şi revendicările protestatarilor, cât şi reacţiile partidului de guvernământ impotriva căruia erau îndreptate protestele și reacțiile forţelor de ordine

- informaţiile la care faceţi referire au fost difuzate înainte de a începe protestele şi au ca sursă pagina unui protestatar care s-a fotografiat cu o furcă în mână spunând ,,am observat că se anunţă proteste paşnice pe data de 12 mai, dar eu voi ieşi cu bâte, furci şi topoare; câţi vor fi alături de mine să le fărâmăm capetele"; acest mesaj are sute de like-uri, share-uri si mesaje de susţinere din partea utilizatorilor facebook, care la rândul lor spuneau că vor veni cu bâte, furci şi topoare la proteste

- având în vedere că aceste proteste se organizează pe facebook, paginile protestatarilor reprezintă o sursă de informare pentru noi, aşa cum şi pentru dumneavoastră sursa articolului este tot pagina unui utilizator facebook;

- aceste informaţii au fost difuzate şi de alte instituţii media

- informaţia legată de faptul că a fost "alertă la guvern" este justificată întrucât forţele de ordine au luat măsuri speciale; protestatarii înşişi au adus critici jandarmilor pe care i-au acuzat că au venit „înarmaţi"

Nu este pentru prima dată când protestatarii sunt instigaţi împotriva România TV cu informaţii trunchiate care pot genera grave derapaje manipulatoare! Având în vedere prejudiciile de imagine pe care ni le aduceţi, vă rugăm să documentaţi şi să rectificaţi elementele manipulatoare şi denigratoare! De asemenea, postul nostru de televiziune îşi rezervă dreptul de a acţiona pe toate căile legale pentru a opri dezinformările şi atacurile la adresa sa şi mai ales la adresa angajaţilor România TV!", a transmis postul de televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel