România trimite alte 525.000 doze de vaccin, ca ajutor umanitar

spartan-romanian-air-force-dcnews
spartan-romanian-air-force-dcnews

România sprijină Egiptul în combaterea pandemiei de COVID-19.

O aeronavă C-27 J SPARTAN a Forţelor Aeriene Române asigură marţi, 10 august, transportul în Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, pentru gestionarea pandemiei în această ţară.

România a primit cererea de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene şi internaţionale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Dozele de vaccin sunt transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire şi dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" din Bucureşti, care asigură respectarea lanţului frigorific până la destinaţie, la temperaturi de 2-8şC.

Conform prevederilor HG nr.827 din 5 august 2021, ajutoare umanitare similare ar urma să fie trimise în Albania şi Vietnam.

În cursul zilei de luni, 9 august, o aeronavă C 130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a asigurat transportul în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, teste antigen şi materiale sanitare, precum şi o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici şi opt asistenţi medicali) care va oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

*** Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate.

Capacitatea europeană de răspuns în situaţii de urgenţă este realizată prin punerea în comun, în mod voluntar, a resurselor alocate în prealabil de statele membre, în vederea desfăşurării imediate în interiorul sau în afara UE.

Centrul de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă este nucleul operaţional al mecanismului de protecţie civilă: este activ non-stop şi coordonează eforturile UE de răspuns în caz de dezastre, informează MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel