România, SUCCES la Olimpiada Internațională de Matematică 2020

România a obținut la Olimpiada Internațională de Matematică 2020 cele mai bune rezultate din ultimii 5 ani.

Lotul de olimpici la matematică al României a ocupat locul 15 pe țări la Olimpiada Internațională de Matematică 2020, relatează Edupedu.ro. Acesta este cel mai bun rezultat obținut în ultimii cinci ani. În 2017 România a ocupat locul 17 pe națiuni, în 2018 poziția 33, iar în 2017 locul 22.

Astfel, potrivit Societății de Științe Matematice din România, lotul olimpic a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz. Medalia de aur a fost obținută de Edis Memiș de la Liceul Internațional de Informatică Constanța. Medalii de argint au obținut: elevii Nguyen Tran-Bach și Andrei-Theodore Mărginean, ambii de la Liceul Internațional de Informatică București. Elevii cu medalii de bronz sunt: Sergiu-Ionuț Novac de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj, Tudor-Darius Cardaș de la Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani și Sebastian-Mihai Șimon de la Liceul Internațional de Informatică.

Olimpiada Internațională de Matematică 2020 pentru elevii de liceu s-a aflat la a 61-a ediție și s-a desfășurat virtual la Saint-Petersburg, Rusia, în perioada 19 – 28 septembrie 2020. În competiție s-au înscris anul acesta 616 elevi din 105 țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel