COD PORTOCALIU  Romania sub Cod PORTOCALIU. Situaţia în judeţe

ANM: Cod portocaliu de viscol la peste 1.800 de metri, în judeţele Gorj, Hunedoara şi Caraş-Severin. Vremea de iarnă din ultimele ore a îngreunat traficul pe majoritatea şoselelor din ţară şi a condus la situaţii limită pentru cei aflaţi în afara locuinţelor.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, două avertizări nowcasting Cod portocaliu de viscol, valabile pe durata următoarelor ore în zone montane din judeţe aflate în Oltenia, Banat şi Transilvania.

Potrivit meteorologilor, până la ora 18:00, în judeţele Gorj, Hunedoara şi Caraş-Severin, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care, la rafală, vor atinge 90 - 100 km/h viscolind ninsoarea, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. De asemenea, în zonele atenţionate este prognozată ninsoare moderată.

Satu Mare: Centrul Social de Urgenţă, deschis şi peste zi, din cauza temperaturilor scăzute

Centrul Social de Urgenţă (CSU) Satu Mare este deschis, în prezent, şi în timpul zilei, pentru a primi la căldură persoanele fără adăpost, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Satu Mare, Alexandra Podină. Potrivit acesteia, capacitatea centrului este de 60 de persoane, însă este pregătit să primească mai multe persoane decât limita maximă.

În ultimele zile media persoanelor adăpostite la centru a fost în jur de 45 de persoane, a menţionat Podină. Cei care apelează la serviciile acestui centru primesc o cină şi un mic dejun. Persoanele fără adăpost pot sta la Centru în intervalul orar 19.00- 07.00, însă în zilele geroase sunt primiţi şi peste zi. La Centrul de Urgenţă primesc gratuit două mese, mic dejun şi cină. Dacă Poliţia Locală va găsi şi persoane în stare avansată de ebrietate, vor fi primite şi acestea la Centru, însă doar acum, în zilele geroase se face această excepţie pentru a nu le pune în pericol viaţa.

Giurgiu: Pe drumurile din judeţ se acţionează cu utilaje cu lamă

Pe toate drumurile judeţene şi naţionale de pe raza judeţului drumarii acţionează cu 37 de utilaje de deszăpezire cu lamă fără a se împrăştia material antiderapant din cauza viscolului şi nu sunt raportate drumuri închise sau restricţionate circulaţiei, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Florin Negruţ. 'Pe toate drumurile naţionale şi judeţene operatorii de drumuri care intervin la deszăpezire acţionează cu un total de 37 de utilaje de deszăpezire cu lamă fără sărăriţe deoarece este viscol şi în condiţii de viscol nu se împrăştie material antiderapant. Şi circulaţia la frontieră, la intrarea şi la ieşirea din ţară se efectuează fără probleme', a spus Florin Neguţ. Judeţul Giurgiu se află în perioada 26 februarie -1 martie sub atenţionare de cod portocaliu de căderi de zăpadă şi viscol.

Teleorman: Şapte tronsoane de drum, dintre care trei naţionale, închise pentru deszăpezire

Mai multe tronsoane de drum, printre care trei naţionale - DN 65A, DN 51, DN 51A şi patru judeţene, au fost închise luni dimineaţa pentru deszăpezire, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, remis Agerpres. La nivelul ISU Teleorman, pe lângă personalul aflat în tura de serviciu, sunt pregătite să intervină echipe de câte 20 de pompieri salvatori în fiecare din cele cinci subunităţi, aflate în oraşele şi municipiile judeţului. Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman recomandă cetăţenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate.

Olt: Opt tronsoane de drumuri judeţene au fost închise pentru deszăpezire

Opt tronsoane de drumuri judeţene au fost închise în judeţul Olt în vederea deszăpezirii, iar peste 500 de consumatori au rămas fără energie electrică din cauza avariilor produse de viscol reţelelor de distribuţie, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu.

'Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în vederea deszăpezirii, au fost închise circulaţiei următoarele tronsoane de drumuri judeţene: DJ 542 Caracal-Redea; DJ 542 A Redea - Rotunda; DJ 544 A Vârtopu - Vădăstriţa; DJ 546 C Potcoava - Perieţi; DJ 604 Bucinişu - Obârşia; DJ641 Caracal - Ceziuni; DJ 653 Stoicăneşti-Crăciunei-Radomireşti; DJ 679, pe tronsonul Văleni-Seaca-Mihăeşti', a anunţat Băsăşteanu.

Pe majoritatea tronsoanelor de drum judeţean menţionate s-a circulat dificil în prima parte a zilei de luni, din cauza zăpezii troienite şi a viscolului. Pe drumurile naţionale şi pe celelalte drumuri judeţene din Olt se circulă luni, la prânz, în condiţii de iarnă. Din cauza viscolului au fost afectate şi reţelele de distribuţie a energiei electrice, astfel că, la ora 11,30, în localităţile Potcoava şi Izbiceni erau în total peste 500 de consumatori fără energie electrică şi şase posturi de transformare afectate. Judeţul Olt se află luni sub avertizare Cod portocaliu de frig şi ninsori, temporar viscolite.

Hunedoara: Risc crescut de avalanşă în masivele Parâng şi Retezat

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara atrag atenţia, luni, asupra riscului crescut de avalanşă apărut în masivele Retezat şi Parâng, din cauza ninsorilor abundente care au căzut în ultimele două zile fiind posibil ca zăpada să o ia la vale în zonele situate la altitudini mai mari de 1.400 de metri şi cu înclinare mai mare de 25 de grade. 'În ultimele două zile a nins abundent în toate masivele muntoase, stratul de zăpadă proaspătă fiind cuprins între 30 şi 35 de centimetri. Există pericol de avalanşă în zonele expuse de pe versanţii cu înclinare mai mare de 25 de grade. Este un strat de zăpadă uscată, cu o cantitate redusă de apă, depus la minus 14 grade Celsius', a declarat luni, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Turiştii sunt sfătuiţi să evite drumeţiile pe munte în aceste zile şi să rămână în zona cabanelor, Salvamont Hunedoara având organizate servicii de permanenţă în staţiunile de schi pe raza judeţului. De asemenea, la refugiile Salvamont pot fi obţinute informaţii despre trasee şi prognoza meteo. Judeţul Hunedoara se află sub cod galben de ninsori până pe 1 martie.

Iaşi: Peste 40 de persoane, găzduite de Centrul de tranzit pentru persoanele fără adăpost

Peste 40 de persoane au fost găzduite, în noaptea de duminică spre luni, la Centrul de tranzit pentru persoanele fără adăpost din Iaşi, din cauza temperaturilor scăzute. Directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei Iaşi, Luminiţa Munteanu, a declarat pentru Agerpres că în cursul nopţii de duminică spre luni, la Centrul de tranzit au fost adăpostite 46 de persoane care nu au unde să locuiască, opt dintre acestea fiind aduse din stradă de Poliţia Locală. Cei 46 au primit nu doar cazare, ci şi o masă caldă la Cantina de ajutor social, a precizat Luminiţa Munteanu.

[citeste si]

Arad: Adăpostul de noapte funcţionează peste capacitatea maximă din cauza vremii geroase

Numărul celor care solicită să fie găzduiţi la Adăpostul de noapte al Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), serviciu al Primăriei municipiului Arad, a crescut semnificativ în ultimele zile din cauza temperaturilor scăzute, centrul găzduind, în prezent, un număr de persoane peste capacitatea lui maximă, informează Cristian Cojocaru, cel care conduce adăpostul. Camerele adăpostului sunt amenajate cu paturi suprapuse, bărbaţii fiind cazaţi separat de femei şi copii. De asemenea, adăpostul are şi o sală de mese, unde, seara, doritorii se pot uita la televizor. Conform regulamentului, persoanele cu domiciliul în Arad pot rămâne la Adăpostul de noapte până la 6 luni, iar cele din alte judeţe doar 7 zile.

Buzău: Zeci de persoane internate în spitale pe perioada codului portocaliu de ger

Aproximativ 60 de persoane au fost transportate şi internate în unităţile medicale competente pentru a fi supravegheate pe perioada codului portocaliu de ger în urma unei hotărâri luate în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a anunţat luni biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău. Potrivit sursei citate, este vorba despre 16 gravide, 6 pacienţi dependenţi de oxigen şi 38 pacienţi ce necesită dializă. Aceeaşi sursă a afirmat că un număr de aproape 60 de persoane fără adăpost se află la centrele de zi şi de noapte din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat. Purtătorul de cuvânt al CJ Buzău, Ana-Maria Stoica, a declarat, pentru Agerpres, că 'pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, se acţionează cu peste 20 de utilaje, drumarii împrăştiind în această dimineaţă circa 132 de tone de materiale antiderapante'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel