România, reprezentată printr-un actor maghiar la JO 2020. GAFĂ monumentală a sud-coreenilor

România a fost reprezentată la televiziunea sud-coreeană în mod stereotipic printr-o imagine cu Dracula.

„Televiziunea Sud Coreană (MBC), pentru a informa mai profund telespectatori, la deschiderea olimpiadei din Tokio, lângă sportivi din România a postat o poză cu actorul Lugosi Bela, care a interpretat ani de zile la Hollywood rolul lui Dracula. Măi prieteni coreeni, România prezentat cu un actor? Cu un ungur? Canalul TV mai târziu și-a cerut scuze!”, a transmis actorul Attila Gáspárik, pe Facebook.

Știrea inițială

O televiziune sud-coreeană își cere scuze pentru că a stereotipizat România, Ucraina și Italia, în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Televiziunea sud-coreeană care a folosit stereotipuri pentru a prezenta diferitele țări participante la Jocurile Olimpice de la Tokyo și-a cerut scuze. Conform BBC, Italia a fost reprezentată printr-o felie de pizza, România a fost asociată cu celebrul Dracula, iar Ucraina a fost prezentată prin tragedia de la Cernobîl.

Postul MBC și-a cerut scuze pentru că i-a deranjat pe telespectatori, după ce multe plângeri au denumit reprezentările drept „ridicole” și „jignitoare”. Televiziunea a explicat că a vrut să îi ajute pe privitori să înțeleagă mai bine ce țară este prezentată în acel moment, însă în această încercare a făcut o „greșeală fără scuză”. Într-un comunicat publicat pe Twitter, MBC a spus că decizia a arătat lipsă de respect pentru țările respective. În plus, s-a pornit o anchetă internă pentru a se descoperi cine a venit cu ideea. Și președintele MBC este așteptat să își ceară scuze publice, luni.

Cine a atras atenția asupra derapajului televiziunii?

Jurnalistul Raphael Rashid a fost cel care a decis că trebuie să atragă atenția asupra derapajului stereotipic. Acesta a început discuția pe Twitter, arătând că MBC ar fi folosit orice eveniment pentru a-i ajuta pe telespectatori să recunoască țara, inclusiv revolte civice din acea națiune. Este cazul atleților din Haiti, a căror țară a fost reprezentată printr-o „situație politică instabilă fiindcă președintele a fost asasinat”.

Nici cu Siria nu a fost prea dulce televiziunea, ținând cont că descrierea a fost „Un război civil are loc de zece ani încoace”. „Nu cumva ați luat prima poză care apărea pe Google?”, a întrebat un utilizator, pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel