România repornește centralele pe CĂRBUNE. Anunțul ministrului Mediului

foto gov.ro
foto gov.ro

Tanczos Barna, ministrul Mediului, anunță repornirea centralelor pe cărbune. 

”Trebuie repornite centralele termice pe cărbune” este semnalul dat de Tanczos Barna. Întrebat, la Digi24, până când vor fi repornite centralele pe cărbune, ministrul Mediului afirmă că ”nu s-a stabilit o perioadă, vorbim de luni de zile și vedem ce se va întâmpla în această perioadă în care toți caută soluții pentru creșterea capacității de producție”. 

Ministrul Mediului a făcut declarații cu privire la necesitatea centralelor termice pe cărbune încă de miercuri, 9 martie 2022. 

Citește aici: Ministrul Mediului: România va trebui să repornească, în regim de forţă majoră, centralele termice pe bază de cărbune

De altfel, Cristian Iștoc, președinte Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, a atras atenția, marți, la DCNewsTV, asupra mesajului care s-a auzit la Bruxelles și care, la acel moment, nu era discutat în România. 

Trendul actual ne arată că Europa își întoarce fața spre cărbune, o sursă energetică care până înainte de începerea conflictului ruso-ucrainean era privită ca o sursă arhaică, nocivă și nerentabilă, iar despre acest aspect ne-a vorbit și Cristian Iștoc. 

"România trebuia să își aducă deja în stare de rezervă capacitățile pe bază de cărbune, pentru că se știa că o să existe pericolul apariției crizei gazului rusesc", ne-a spus Cristian Iștoc, președinte Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

"Se pare că doar la Bruxelles s-a auzit acest lucru, pentru că-l vedem pe Frans Timmermans, care este președintele Green Deal-ului, că recunoaște că nu se mai poate merge mai departe cu acest program de energie verde și că trebuie sa ne întoarcem cu 180 de grade cu fața către producătorii pe baza de cărbune, pentru a ne asigura necesarul de energie electrică în Europa” acuza el. 

”Avem capacități de producție la Craiova, Isalnița, Rovinari, Turceni, majoritatea figurând cu instalații de desulfurare alineate la condițiile de mediu”, declară Cristian Iștoc, subliniază, în acest context, Sindicatului Solidaritatea Hunedoara. 

Citește mai mult aici: EXCLUSIV  Alerta care s-a auzit doar la Bruxelles, NU și la București. Adio Green Deal? Iștoc (Solidaritatea Hunedoara): Mintia ar putea fi pusă în funcțiune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel