România Regală - SC Heerenveen, meci cu gândul la Regele Mihai

România Regală - SC Heerenveen, meci cu gândul la Regele Mihai
România Regală - SC Heerenveen, meci cu gândul la Regele Mihai

Duminică după-amiază, 27.05.2018, stadionul "Ilie Oană" din Ploiești (inaugurat în anii '30 ca stadionul Carol al II-lea) a găzduit amicalul dintre echipele România Regală și SC Heerenveen, o întâlnire organizată și desfășurată cu gândul la Regele Mihai I.

Partida s-a încheiat cu scorul de 6-4, în favoarea românilor. Dar, în esență, nu a fost vorba despre învinși și învingători, ci despre un amical în adevăratul sens al cuvântului, o întâlnire între prieteni. Și ceva mai mult decât atât... "Ne gândeam la Regele nostru! Am jucat pentru El!", a spus Dan Nicodim, vicepreședintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

Lovitura de începere a partidei a fost dată de legenda fotbalului românesc Rodion Cămătaru, fost fotbalist al lui Heerenveen.

Golurile României Regale au fost marcate de Lucian Gheorghe (4), Alin Cartan (1) și Andrei Homorodean(1).
A fost al doilea meci amical internațional al României Regale, după cel în compania Serbiei Regale din iunie 2017 .

S.C. Heerenveen este o echipă din prima divizie olandeză, club format în 1922 din fuziunea "Athleta" cu studenții școlii HBS din "De Spartaan".

Heerenveen a jucat în ediția 2000-2001 în UEFA Champions League

Principalul său rival din zona nordului Olandei fost mereu FC Groningen. De aproape trei decenii, echipa evoluează în Prima Ligă și a participat aproape anual în Cupa UEFA. Interesant e că echipa este susținută de antreprenori locali. Heerenveen este un orășel în zona Frizia de aproximativ 30.000 de locuitori, considerat un oraș al sporturilor.
 

Echipa România Regală a fost fondată în primăvara anului 2017 la inițiativa lui Cătălin Șerban și a lui Dan Nicodim, lideri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei în vederea reeditării primului meci internațional al Regatului României, desfășurat la Belgrad, în compania Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor în 8 iunie 1922, în ziua nunții Regelui Alexandru I al Sârbilor, Croaților și Slovenilor cu Principesa Maria- Mignon a României, fiica Regelui Ferdinand Întregitorul și a Reginei Maria a Romaniei.

O nouă etapă de pregătire în vederea revanșei

Având sprijinul Federației Române de Fotbal, al Universității Politehnice Timișoara și  al Asociației Suporterilor lui Poli Timișoara-Druckeria, partida dintre România Regală și Serbia Regală s-a încheiat cu scorul de 5-3, partida desfășurându-se pe stadionul Știința din  Timișoara, în 11 iunie 2017. 

Meciul dintre olandezi și români a fost contractat de antrenorul federal Daniel Boruga și antrenorul federal Mihai Cojocaru. Datorită lui Florin Șari, manager proiect Euro 2020 și Federației Române de Fotbal, precum și a clubului Petrolul Ploiești partida s-a desfășurat în cele mai bune condiții tehnice.
 
Echipamentele echipei gazdă au fost asigurate  de Joma România, iar protocolul meciului de către Jubile Catering, furnizor al Casei Regale a României.
 

Sub conducerea antrenorului federal Daniel Borugă, zis Mister, meciul amical cu olandezii de la Heerenveen, reprezintă o nouă etapă de pregătire în vederea revanșei solicitate de Echipa Regală a Serbiei , de la Belgrad, din 9 iunie 2018, fiind ultimul test important înaintea partidei decisive. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel