EXCLUSIV  România, pusă la zid. Andi Cristea a răbufnit: Vestul e cu șmecheria și Estul, cu pușcăria!

miting PSD Craiova
miting PSD Craiova

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, prezent la DC News, a explicat ce înseamnă, în opinia sa, dublul standard: Vestul cu şmecheria, Estul cu puşcăria.

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, a tras un semnal de alarmă privind corupția care a devenit brand de țară în contextul în care cele mai răsunătoare cazuri de acest fel provin, de fapt, din alte țări ale căror lideri vin și ne dau lecții. România nu ar mai trebui pusă la zid la masa UE, în contextul în care Google ne arată informații extrem de interesante despre liderii europeni.

VEZI ȘI: Miting PSD Craiova. Herjeu: Să-mi spună și mie cineva pentru că nu am văzut

"Dacă vorbim despre corupție, vă dau două exemple. Căutați pe Google date despre comisarul Avramopoulos de la PPE și informații despre afacerea Novartis. Domnul comisar este acuzat de procurorii din țara sa că a luat șpagă 50 milioane de euro din partea unei firme farmaceutice din Elveția. Domnul respectiv este la masa Comisiei Europene. Unde e corupția? În România... De ce? Pentru că așa a votat Parlamentul European. Păi nu e o prostie așa ceva?! Citiți pe Google și despre comisarul spaniol Canete. Ce făcea în 2014? Făcea business alimentând flota navală rusă din Marea Mediterană. Unde este lipsa de integritate? Unde este corupția? Păi tot în România dacă așa spun băieții ăștia... Cine este puternic face regulile, iar ceilalți sunt trimiși în bancă să li se explice de ce nu se poate. Acest lucru trebuie să se oprească", a zis Andi Cristea la DC News.

România, subiect de campanie în alte țări

Europarlamentarul care se află pe listele PSD pe locul 10 pentru un nou mandat în Parlamentul European a zis că discuția despre corupție este temă de campanie în alte țări.

"Am reușit să facem din corupție un brand de țară. Atunci când ești stimatizat, nu mai poți să influențezi decizii la nivel european. (...) Ne uităm în UE și practic Vestul este cu șmecheria și Estul e cu pușcăria. Câți actuali și foști lideri au dosare penale pentru ce au făcut sau ce nu au făcut? Câți dintre ai lor au? Niciunul.

Discuția despre corupție, despre procurorul european din România etc sunt teme de campanie în alte state. Timmermans este candidatul socialiștilor europeni la funcția de șef al Comisiei Europene. În Olanda, partidul său are 7%. Pentru ei, noi suntem material didactic și fac campanie pe seama noastră. Așa se întâmplă când nu ești suficient de puternic. Și nu avem cum să fim puternici dacă ne putem anticorupția de gât și sărim în apă. Ne ducem direct la fund cu ea. Până când nu scăpăm de narațiunea aceasta, nu vom putea să avansăm în promovarea intereselor noastre legitime în cadrul UE”, a mai spus europarlamentarul PSD Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, președinte al ­De­legației la Comisia parlamentară de Asociere UE-Moldova, membru în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest și membru al Conferinței preșe­dinților de delegație.

VEZI ȘI: Gușă anunță o turnură neașteptată pentru PNL. Veste proastă: S-a întâmplat după venirea lui Rareș Bogdan

Iată răspunsul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel