România, prima la capitolul SĂRĂCIE

România este în fruntea UE în ceea ce priveşte sărăcia, fiind mai săracă și decât Serbia care încă nu este stat membru.

Potrivit celui mai recent raport Eurostat, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte rata sărăciei și, potrivit raportului citat de Antena 3, țara noastră se află chiar și în urma Serbiei la acest capitol, țară încă non-membră UE.

Rata de sărăcie este mai mare decât în Bulgaria, Portugalia sau Grecia, mai arată raportul Eurostat. Cei mai săraci salariați sunt cei care lucrează cu jumătate de normă, ponderea acestora fiind de 59,4% în România, aceștia având un salariu de 4 ori mai mic decât media europeană. În ceea ce privește angajații full-time, România are 14,7% salariați săraci, comparativ cu 7,8% media europeană.

Potrivit raportului, 1,2 milioane de salariați români sunt remunerați cu salariul minim pe economie, doar 10% dintre aceștia fiind bugetari.

Datele raportului au fost confirmate de Institutul pentru Politici Sociale şi Administrative şi al Asociaţiei Asistenţilor Sociali din România, care arată, potrivit Agerpres, că un număr de 535 de comune din România au grade de sărăcie peste medie şi severe, numărul persoanelor marginalizate fiind de 427.046 și cel al asistenților sociali angajați de 292, acesta reprezentând 20% din personalul necesar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel